travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

MYE FOR PENGENE I TALLIN

Å komme i den rette stemningen før jul trenger ikke å koste skjorta. Med herlig atmosfære og gammeldags romantikk gir julemarkedet i Tallinn deg julestemning på sitt beste.

– Det er en helt spesiell atmosfære i Tallinn rundt jul. Vi er glad for at stadig flere får øynene opp for det vakre julemarkedet, og håper alle besøkende reiser hjem med litt ekstra julestemning i bagasjen, sier Kristiina Ojamaa i Estonian Tourist Board.

Julemarkedet i Tallinn har bare eksistert siden 1991, men har likevel rukket å bli et av Europas mest populære. Kun en times flytur fra Norge finner du det vakre gamletorget, med flere titalls små boder som tilbyr alt du ønsker deg av et julemarked.

God kvalitet til en billig penge

I tillegg til den sjarmerende, lune stemningen tilbyr markedet masse fint å titte på og mulighet for å gjøre gode kupp. Du finner alt fra lokale husflidsprodukter, deilige strikkeplagg, trevarer, pyntegjenstander, smijern og kunst. Kvaliteten er god, og av strikkeplagg kan man få alt fra sokker til luer for under hundrelappen.

– De hjemmestrikkede plaggene er spesielt populære blant de besøkende, og er også fine julegaver i vinterkulda. Mens du går rundt og kikker er det også mulighet for å nyte varm julegløgg og smake på honning, sjokolade og flere slags type kaker. Med vakker julemusikk i bakgrunnen er alt lagt til rette for den gode julestemningen, forteller Ojamaa.

Et vintereventyr

Markedet holdes hvert år på pittoreske Raekoja plass, den gamle rådhusplassen i hjertet av Tallinn. Snøfylte gater pyntet med flotte dekorasjoner og julelys gir en eventyrlig atmosfære. Tradisjonen tro er juletrelysene tent, og julenissen kommer på kveldene for å ta bilder med barna. Det er også mulighet for barna å se levende dyr som kaniner, geiter, lam og ponnier, og være med på ponniridning.

LEAVE A RESPONSE