travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

MUSTANG TIL KJELLER

Bilde: Tor Idar Larsen
Bilde: Tor Idar Larsen

Søndag 6. september inviterer Kjeller flyhistoriske kulturpark i samarbeid med Norsk Spitfire Stiftelse til «Mustang til Kjeller». Mustang var et amerikansk langtrekkende jagerfly som ble brukt av det amerikanske og engelske flyvåpen under 2. verdenskrig. Men også norske flygere fløy Mustang. Disse hadde fått sin grunnopplæring på flyskolen på Kjeller og den norske flyskolen i Little Norway med skoleflyene Tiger Moth og Fairchild Cornell. Den avanserte treningen foregikk på skoleflyet Harvard. Alle flyene blir å se på Kjeller.

Det vil bli flyoppvisning av Mustang og skoleflyene. Biltemas Spitfire vil også dukke opp og fly sammen med Mustangen. Transportflyet Norseman, som nylig er innkjøpt av Norsk Luftfartsmuseum og opereres av Spitfirestiftelsen,vil være der og det blir mulighet for en flytur.

I tillegg vil det bli et kort seminar hvor krigsveteranen Rolf Kolling forteller om flygerutdanningen i Little Norway. Det ryktes at en av Luftforsvarets F-16 vil foreta en overflyvning i løpet av arrangementet.

Temadagen «Mustang til Kjeller» føyer seg inn i en rekke av opplevelsesrike dager på Kjeller, som er Norges første flyplass og en av verdens eldste operative flyplasser. Høydepunktet er den årlige Flydagen i mai som trekker nærmere 20.000 tilskuere. Arrangementet starter kl.11:00 og avsluttes ca. kl. 17:00. Det er gratis adgang.

LEAVE A RESPONSE