travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

MOMONDO MED NY PRISOVERSIKT

Flyprisen bestemmes av en rekke faktorer. Nå lanserer Momondo verktøyet som viser hvilke faktorer som påvirker den, slik at forbrukeren får bedre oversikt over de rimeligste flyavgangene.

746295fe-45ea-4226-adf3-70039196fbffMomondo er den første metasøkenettsiden som tilbyr en oversikt over hvordan seks forskjellige variabler påvirker flyprisen.

– Ideen bak prisoversikt er overblikk – en lett og enkelt måte for reisende å se hvordan forskjellige faktorer påvirker prisen. Er du fleksibel på reisetidspunkt og vil spare penger, vil oversikten gi deg verdifull informasjon. Dette gir brukeren et overblikk over hvilken innvirkning forskjellige faktorer som bestillingstidspunkt og ukedag har på prisen på akkurat deres reiserute, sier Momondos markedssjef i Norge, Bibi Lægaard.

Rimelige billetter

Denne funksjonen viser hvordan ulike flyselskaper fastsetter prisene, og fremhever viktige faktorer å vurdere når man søker rimelige flybilletter.

– Funksjonen er inntil videre tilgjengelig på 400 fastsatte ruter, men flere ruter vil bli tilføyet løpende. I begynnelsen er funksjonen i Norge tilgjengelig  for flyplassene i Oslo-regionen, forklarer Lægaard.

Faktorene er flyselskap, sesong, dager til avreise, ukedag, tidspunkt på dagen og flyplass, (om byen har mere enn én flyplass). Resultatene vises i et sektordiagram hvor hver enkelt faktor som påvirker prisen kommer opp i en prosentvis sammenligning.

Stor oversikt

Under er en  oversikt over billigste og dyreste eksempel for hver faktor på nettopp denne ruten. Den nye flyvningsoversikten samler inn data fra millioner av realpriser funnet på tidligere søkninger på momondo.

For eksempel, på et søk fra Oslo til London viser oversikten at den gjennomsnittlige prisen er 1048 kroner. Det billigste tidspunktet å bestille reisen på er 59 dage før avreise, fly er billigst i uke 23, Ryanair er typisk det billigste flyselskap, det er billigere å reise på kvelden enn midt på dagen, og tirsdag er den billigste dagen å reise på. Det er billigst å reise fra Moss Lufthavn Rygge til Stansted, og dyrest fra Torp til London city.

Data blir løpende samlet inn av momondo slik denne prisoversikten vil følge de endringer og utviklinger ulike ruter har i forskjellige markeder.

LEAVE A RESPONSE