travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

MICHELIN-MAT I LUFTEN

Flere gourmetkokker har kjempet om å lage Singapore Airlines nye meny, og Michelin-kokken Mikkel Maarbjerg vant konkurransen om å lage den nye flymaten for Singapore Airlines sine nordiske passasjererer. Målet er å sette ny standard for mat i luften forteller Tim Lee, nordisk sjef i Singapore Airlines.

Maarbjerg er et kjent navn i nordiske matsirkler. Hans restaurant Maarbjerg har to stjerner i Michelinguiden, og han har også tidligere vært kjøkkensjef og eier av flere Michelin-restauranter.

Kokken Maarbjerg var en lykkelig mann da han vant konkurransen om å lage den beste flymaten for Singapore Airlines. – Det har vært meget interessant å få bidra til og skape fremtidens beste flymat. Jeg gleder meg til å samarbeide med Singapore Airlines og Gate Gourmet, og det blir spennende å se om dette ikke også setter en ny standard for flymat generelt, sier Mikkel Maarbjerg.

– Singapore Airlines er et av verdens mest prisvinnende selskap for flymat. Valget av Michelin-restauranten Maarbjerg underbygger vårt ønske om å løfte flymat til nye høyder, og lede utviklingen av flymat. Det har vært en spennende og lærerik prosess for oss, og vi gleder oss til tilbakemeldingen fra gjestene når vi starter serveringen nå i mars, sier Tim Lee, Singapore Airlines General manager i Norden.

Den nye menyen blir i første omgang å finne ombord fra 1. mars på på ruten fra København til Singapore. En populær rute blant mange nordmenn som skal østover. Go´bitene forventes også å bli servert på andre av selskapets ruter men nøyaktig når er ikke bestemt per i dag.

Vinnermenyene:

I Økonomi:

Brasert nakkekam av frittgående svin med bakt selleri i sennepssaus med potetpure. Serveres med rå grønkålssalat med mandler, epler og tørkede tranebær.

I Business:

Forrett: Bakt helleflyndre med saltet agurk, dill, karse, rugbrødflak, dillmajones og muslingfløte.

Hovedrett: Poussin (ungkylling) én crepinette med morkler, søt-sur sirup og kremet kantarellsaus servert med aspargespoteter i brunet smør, ristet mais med saltede perleløk og grillet vårløk.

Utfordrende å lage god mat i luften

Studier viser at lyd kan blokkere for våres evne til at smake søtt og surt. Videre blir saltsmaken redusert med cirka femten prosent i luften. Umamismaken er den eneste smaken som holder seg i luften, og det er derfor så mange for eksempel foretrekker en Bloody Mary i høyden. – Det er mange praktiske forhold som må tas hensyn til når det skal lages god flymat. Smaksløkene våre reduseres når vi er i høyden, maten må forberedes flere timer i forveien og skal i tillegg tåle en oppvarming før den serveres. På toppen av dette kommer en lang rekke hygienekrav, forteller Casper Vedel Jensen fra Gate Gourmet, som normalt tilbereder maten til Singapore Airlines.

LEAVE A RESPONSE