travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

MENS VI VENTER

Legemiddelgiganten Pfizer, som utvikler en vaksine mot covid19 i samarbeid med BioNTech, melder at vaksinen ser ut til å være mer enn 90 prosent effektiv. Selskapet skriver de vil søke midlertidig godkjenning fra den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA ved første «milestone» som er anslått til tredje uke i november. Men det vil nok ta en stor del av 2021 før vaksinen er så utbredt at vi kan reise trygt over landegrensene igjen. I mellomtiden kan vi drømme oss bort med en gastromomisk reise til Terres de l`Elbe i Spania.

Vi starter reisen med det mest kjente produktet i området, nemlig risen fra Delta de l’Ebre. Her besøker vi møllen , der produsenten selv forklarer hemmeligheten bak hvordan risen dyrkes og hvordan hans arbLo Nostre arròseid foregår. På Barrace d’en Salvador får vi en demonstrasjon av matlagning med ris, inspirert av det gastronomiske landskapet i deltaet. Her kan du også oppleve andre aktiviteter, som for eksempel båtturer i deltaet og sykkelturer i området. 

Neste stoppet på turen vår er l’Ametlla de Mar, der vi besøker fiskebørsen og får smake de beste produktene fra havet. Vi er der når båtene ankommer og fiskeauksjonen foregår. Det beste tidspunktet for å se børsen i aksjon er rundt kl. 16.30. 

Vi tilbringer natten på et av de mest bærekraftige hotellene i Catalonia, Hotel Algadir del Delta, som var det første hotellet som fikk EUs miljømerke Ecolabel for sin innsats for miljøet. De satser på lokale produkter og har et stort utvalg av viner, noe som har gitt dem utmerkelsen Hotel Gastronómico, en sertifisering tildelt av det katalanske turistkontoret.

Morgenen etter setter vi kursen mot Sant Carles de la Ràpita, der vi besøker Musclarium for å lære om det som kalles havets juvel, nemlig østersen. Her får vi se hvordan oppdrett av blåskjell og østers foregår med egne øyne. Vi får selvfølgelig også smake på delikatessene, kombinert med et glass cava og utsikt til en uforglemmelig solnedgang. 

For å få følelsen av en av de mest typiske middelhavslandskapene, tar vi en tur mellom historiske oliventrær på Museu Natural de les Oliveres Mil.lenàries de l’Arion i Ulldecona. De har den eldste og største samlingen med årstusengamle oliventrær på den iberiske halvøy, eller kanskje i hele verden.

Vi avslutter dagen med en rolig kveld på Hostal gastronòmic La Creu. Det er et gjestehus med en gastronomisk restaurant, som også er sertifisert av det katalanske turistkontoret. Maten de serverer er fra det lokale markedet. Menyen har en kreativ touch, uten å glemme de lokale matlagningstradisjonene i Terres de l’Ebre.

En ny dag er i gang, og vi setter kursen mot to koselige små landsbyer, nemlig Miravet og Horta de Sant Joan. Den lille byen Miravet er som et idyllisk maleri der den ligger ved den høyre bredden av elven Ebro, i skyggen av det storslagne Templar-slottet. 

Horta de Sant Joan byr på fantastisk utsikt uansett hvor du går, og landsbyen er kjent som inspirasjon for arbeidene til Pablo Picasso.

Vi fortsetter å oppdage den lokale olivenoljens smaker og egenskaper når vi besøker gården og møllen Molí de l’Identitat Olive Oil, som var en av de første møllene som mottok det katalanske miljømerket for miljøvennlige produkter og tjenester. Her er det mulig å få en demonstrasjon av hvordan man lager den tradisjonelle retten Clotxa, som blant annet inneholder brød, grønnsaker og sardiner. Tradisjonelt var retten frokosten til arbeiderne, som ga dem styrken de trengte til arbeidsdagen.

Du har også muligheten til å bli “fadder” for et oliventre når du besøker gården. Da får du velge det historiske oliventreet du liker aller best og når vinteren kommer får du tilsendt en eske med 12 flasker økologisk olivenolje fra “ditt” tre hos Identitat Olive Oil.

Turen avsluttes med en vinopplevelse, der vi blir kjent med vinene fra Terra Alta-området. På vingård-kooperativet Celler cooperativa de Gandesa får du besøke de såkalte “vinkatedralene”, som er noen unike og veldig vakre modernistiske bygninger som brukes til produksjon av vinen fra dette området.

Kilde: Catalan Tourist Board

LEAVE A RESPONSE