travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

MEDITASJON OG VELVÆRE

At thailenderne er så vennlige og harmoniske skyldes dels at det finnes i kulturen deres, men også fordi meditasjon er en viktig del av den buddhistiske tradisjonen. Nå kan også utenlandske turister få et innblikk i en annen del av den thailandske kulturen, nemlig meditasjon.

I en stressende hverdag der man stadig skal nå mer på kortere tid, er det utrolig viktig med restitusjon. Men for å kunne hente seg inn, trenger man ikke bare å koble av og ta det med ro, man trenger også å roe seg ned mentalt. I Thailand er meditasjon et veldig viktig redskap for indre harmoni og velbefinnende. Hvorfor ikke ta et kurs neste gang du besøker Thailand?

Bli et par dager eller så lenge du vil, og lev som en munk i tempelet. I løpet av disse dagene lærer man seg blant annet buddhistisk meditasjon og man lærer om buddhismen.

– Å sette seg inn i hvordan munkene bor og lever er utrolig givende, og det gir en god innsikt og forståelse for hvilken funksjon meditasjonen spiller for ens indre harmoni og balanse. Å lære seg meditasjon er noe man har glede av hele livet, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.

Thailands turistbyrå gir her noen tips om to tempel og et meditasjonssenter som gir åndelig og sjelelig innblikk i munkenes liv:

Wat Suan Mokkh

Dette tempelet ble grunnlagt i 1989 og ligger noen mil utenfor Surat Thani. Siden det ble bygd er det besøkt av over 20 000 mennesker fra hele verden. I løpet av det ti dager lange meditasjonskurset som begynner den første i hver måned og pågår i presis ti dager, lærer man hvordan man får mest mulig ut av meditasjonen og man får et innblikk i buddhismens historie og tradisjon. For mer informasjon, besøk http://www.suanmokkh-idh.org/.

 Wat Pa Na Na Chat

Tempelet ble bygget i 1975 og ligger i vakre omgivelser i det nordøstlige Thailand. Templet tilbyr besøkerne mulighet til å lære og praktisere den livsstilen som Buddha lærte sine munker for over 2500 år siden. For mer informasjon, besøkhttp://www.watpahnanachat.org/.

Dipabhavan meditasjonssenter

Dette meditasjonssenteret ligger på øya Koh Samui med flott og behagelig utsikt over både hav og fjell. Her lærer man seg grunnleggende meditasjon, ”mindfulness” og å spise sunn vegetarmat i de vakre omgivelsene. For mer informasjon, besøkhttp://www.dipabhavan.org/.

LEAVE A RESPONSE