travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

MED BILLETTAUTOMATEN I LOMMA

Nå kan du kjøpe togbillett med telefonen din. NSB lanserte 2. februar muligheten for kjøp av billett for hele landet via NSB appen. Mobilen din blir nå billettautomat.

Nå slipper du å bruke tid på å lete etter en billettautomat når du skal ta toget. Dersom du har en smarttelefon i lomma, kan du enkelt kjøpe billetten din med NSBs app.

– Kundene foretrekker selvbetjente betalingsløsninger, og med den nye kjøpsløsningen gjør vi det enda lettere for kundene våre. Dette er veldig enkelt og vil gi en ny hverdag for kundene våre, og det blir som å ha billettautomat i lomma, sier NSBs konsernsjef Geir Isaksen.

Alt på ett sted

-Konsernsjefen mener den nye muligheten for billettkjøp i appen vil ha en positiv innvirkning på travle togpassasjerer.

– Mange lever en travel hverdag og dersom du allerede står på togperrongen, så er det godt å vite at du ikke trenger å lete etter en billettautomat for å skaffe deg gyldig billett, sier Isaksen.

I begynnelsen vil det bare være enkelbilletter du kan kjøpe med appen. Fra før av kan du også fornye periodekortbilletten din i appen, men husk å aktivere den på reisekortet. Inntil videre må altså reisekortet benyttes for både 7-dagers og 30-dagers periodebilletter.

Stor suksess

– Mange har i dag smarttelefon, og billettkjøp i NSB-appen har allerede blitt testet ut i et pilotprosjekt på Gjøvikbanen AS. Der har NSB gjennomført en brukerundersøkelse for å finne ut hvor stor interessen blant kundene er til å bruke en slik app.

– Undersøkelsen viser at 57 prosent av de reisende som har smarttelefon har lastet ned appen vår. Det er vi veldig fornøyde med ettersom dette er en ny betalingsløsning vi nå tilbyr våre kunder, sier Isaksen.

Allerede har det blitt gjort 130.000 nedlastninger av NSBs app.

Den moderne lommeboka

– Hele 65 prosent av de som har en smarttelefon svarer i undersøkelsen at det høres interessant ut å fornye periodebilletten sin på telefon. Interessen er enda større blant de som reiser med enkeltbillett. Hele 67 prosent av de som har en smarttelefon svarer at de synes det høres interessant ut å kunne bruke mobilen til å kjøpe periodebilletten sin.

– Mobiltelefonen er nesten blitt som lommeboken for mange. De sjekker nettbanken sin der, de har musikken sin lagret der og de har alle kontaktene sine der. Da er det viktig for oss at de kan kjøpe togbilletten sin der, sier han.

Enklere hverdag

For å kjøpe billett via mobilen må man først lage en brukerprofil på nsb.no, og legge inn kredittopplysninger. Alle som har Iphone og Android telefon, eller IPad kan laste ned NSB appen.

– Kontrolløren kan enkelt sjekke billetten ved å bruke QR kode som kommer opp på skjermen etter du har foretatt et kjøp. Til konduktøren viser du bare symbolet du får opp når du har foretatt kjøpet, sier Isaksen.

Det er selvsagt viktig at billetten kjøpes før man går ombord på toget, at man sørger for ikke å ha flatt batteri, eller ødelagt skjerm.

LEAVE A RESPONSE