travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

MATFEST PÅ FLORIDA KEYS

Den tropiske øyrekken Florida Keys har mange minneverdige matopplevelser å by på. Mest kjent er den kanskje for sine apetittvekkende Key Lime Pies og en overflod av lokalt fanget fersk fisk og skalldyr. Men her finnes også mengder av andre spennende matspesialiteter. På de mer enn 500 restaurantene langs de fem øyene, som utgjør den tropiske øyrekken med den unike atmosferen som preger Florida Keys, finnes det noe for enhver smak..

Her er fem tips for matelskere som vll smake på litt ekte og genuint Florida Keys:

1. Kaffe i Key Largo
Om man vil oppleve en ekte lokal kaffebar, skal man gjøra et stopp på Mrs. Mac’s Kitchen for spise deres signaturfrokost. ”Mrs. Mac’s Famous Mornwich” består av pitabrød fylt med egg, ost, tomat og majones, og serveres sammen med et valgfritt kjøttstykke, bacon, pølse, skinke eller grønnsaker med hjemmelaget potetkake med kjøttfarse, pommes frites, maisgrøt eller tomat. Gjester som har lyst på noe søtt, kan fylle på med nystekte vaffler, crepes eller fattigmann. Den spesiella innredningen på Mrs. Mac’s Kitchen består av registreringsskilt over alt på veggene.

2. Strandmiddag med egen fangst i Islamorada
Om man har lyst til å spise middag på stranden basert på sin egenfangede fisk, skal man begi seg til restauranten Marker 88. Det har vært en lokal tradisjon siden 1967 å spise middag her, ved vannet i Florida Bay. Restauranten er spesialist på skalldyr og serverer havsfangster som er tilberedt med lokale oppskrifter basert på reker, hummer, gullmakrell og gul snapper. Gjestene får til og med gjerne ta med sin egen fangst, som kan bli tillaget direkte på stedet. www.marker88.info

3. Svimlende middagsutsikt i Marathon
En av nøklene til en vellykket middag er stedet man spiser på. På Sunset Grille & Raw Bar, på den sydlige siden av Knights Key i Marathon, spiser gjestene sitt måltid med en fantastisk utsikt over den ikoniska broen Seven Mile bridge. Middagsgjestere kan nyte solnedgangen mens de nipper til drinker som ”Tiki Parrot” og ”Electeric Margarita”, den siste varianten blir servert i spesiella lysglass. Også menyen gir deg vann i munnen, så som sushi, 7 mile lobster bites, stone crab claws og conch fritters. www.sunsetgrille7milebridge.com

4. Smak på det ”gamle” Florida Keys i Big Pine Key
Hvis du vil ha en historisk opplevelse bør du besøke restauranten No Name Pub i Big Pine Key, som byr på smaker fra det gamle Florida Keys. Siden 1936, har de servert enkel mat på papptallerkener i den rustikke baren, som er tapetsert med signerte dollarsedler. De er også kjente for å ha den besta pizzaen, som lages basert på ekte italienske oppskrifter, nedtegnet på veggen tilbake på 1960-tallet.

5. Prisbelønt dessert i Key West
En unik matopplevelse på USA’s sydspiss, er den prisbelønte kaféen Better Than Sex. Bestill et bord for å nyte det syndig gode bakverket, som ”Cookie Nookie Pie”, ”Between My Red Velvet Sheets Cheesecake” og ”Choco-Cab- Cabernet”, som serveres i et vinglass, fylt med sjokolade. De har også ulike temaer i restauranten, avhengig av hvor man sitter, som eksempelvis ”Red Room” og ”nookEbar”.
Tips: Om man føler at kjøkkenet i Florida Keys er for bra til at man kan reise fra det, så kan man kjøpe med seg Key Lime-inspirerte godsaker fra Kermit’s Key West Key Lime Shop. Her kan man kjøpe alt fra tradisjonelle paistykker og godsaker til Key Lime gele og ulike salsassauser – alt laget i Florida Keys.

LEAVE A RESPONSE