travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

MASSEMORDER «HJEMSØKER» SELBU

Selbusjøen Hotell & Gjestegård har gleden av å presentere BELLE GUNNES – Massemordersken fra Selbu! Nå er hun «tilbake», og dere kan overvære en fantastisk forestilling på Granby Gård helga 19-20.Mars 2011. Billetter kjøpes via Granby Gård`s hjemmeside, og overnatting kan bestilles på Gjestegården.

Verre enn Jack the Ripper

Forfatteren bak forestillingen,  Anne Loretzen, forteller at hun brukte lang tid på å finne ut av hvordan hun skulle begynne. – Jeg følte jeg trengte en begrunnelse for å bruke så mye tid på noe som er så tilsynelatende destruktivt. Et sitat fra den amerikanske filosofen Camille Paglia ble utslagsgivende for hvorfor jeg skulle dette. – Og det sitatet var? – «Det finnes ingen kvinnelig Mozart fordi det ikke finnes noen kvinnelig Jack the Ripper». Jeg prøver å svare Paglia og si at «Her har vi Belle Gunness. Hun hevdes å ha tatt livet av betydelig flere personer enn Ripper.»

Brutale kvinner

Lorentzen lurer på om man trenger kvinnelige seriemordere for å komme kjønnsmyten til livs. – Vi sliter med en kulturell bagasje om at kvinner er mer moalske enn menn, men vi innrømmer ikke kvinners full menneskelighet før vi erkjenner at de har akkurat samme kapasitet til å være like brutale som menn.

Øm og grusom

Selv om det er tydelig er tung tankevirksomhet bak forestillingen, ønsker Lorentzen at publikum først og fremst skal bli underholdt. Gunness får blant annet gjenoppstå under forestillingen for å bli intervjuet i et talkshow. – Hvilke spørmål ville Operah eller Skavlan ha stilt henne for eksempel? Jeg håper publikum blir nysgjerrige de også. Forestillingen starter i Selbu og avsluttes i brannruinene utenfor Chicago. Underveis lærer vi Gunness å kjenne som en person med et bredt følelsesspekter. Hun skriver de ømmeste kjærlighetsbrev og gjør de mest grusomme handlinger.

LEAVE A RESPONSE