travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

MALLORCA BÆREKRAFT-SERTIFISERT

Mallorca har som den første destinasjonen i Europa mottatt den prestisjefulle sertifiseringen UNWTO.QUEST.

Bak sertifiseringen står Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), som er en særorganisasjon tilknyttet FN og som har i oppdrag å fremme bærekraftig reiseliv.

Sertifiseringen er en utnevnelse tildelt spesifikt Mallorca Tourism Foundation og blir kun gitt til destinasjoner som klarer å innfri strenge krav innen ledelse og effektiv styring. I følge UNWTO har Mallorcas veikart med fokus på sikkerhet, bærekraftighet og smart turisme blitt mottatt med stor entusiasme, noe som blant annet understreker viktigheten av å plassere bærekraft i sentrum for fremtidig vekst.

Den internasjonale sertifiseringen ble opprettet for å forbedre og anerkjenne fortreffelighet og kvalitet i de tre viktigste ytelsesområdene ved DMO (Destination Management Organization): strategisk ledelse, effektiv gjennomføring og effektiv styring.

Mallorca Tourism Foundation ble rangert spesielt høyt innen feltene markedsføring og kommunikasjon og for å fremme store arrangementer. Øya ble også anerkjent som et inspirerende eksempel innenfor konkurranseevne og for sitt samarbeid med andre offentlige institusjoner og relevante partnere, inkludert akademiske.

UNWTO.QUEST blir gitt for en periode på 4 år og ifølge Catalina Cladera, presidenten for Mallorca Tourism Foundation, skal de jobbe målrettet for at destinasjonen også i neste runde blir tildelt sertifiseringen. 

LEAVE A RESPONSE