travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

LYSSATTE FINNKIRKA

​I går kveld, 18. oktober, ble den elegante fjellklippen Finnkirka ved innseilingen til Kjøllefjord lyssatt med skuespiller Gørild Mauseth som stolt gudmor.

– Finnkirka har tidligere vist vei. Fra i dag vil den alltid gjøre det, både for oss som kommer herfra og for de som kommer på besøk, sa Mauseth under seremonien.

Lyskunstverket, av Kurt Hermansen, er realisert som et samarbeid mellom lokale krefter og Hurtigruten ASA. Nærmere 1000 gjester var ombord på MS Midnatsol under tenningen, og det var et fantastisk skue som møtte gjester og besetning.

– Hurtigruten som kulturbærer langs kysten er stolte av å kunne bidra til at dette ble realisert. Dette viser kraften og viktigheten av tett samarbeid med lokalt initiativ i reiselivsutvikling. Finnkirka er et fantastisk skue og nå kan vi vise dette til norske og utenlandske gjester hele året, sier administrerende direktør Olav Fjell i Hurtigruten ASA.

Finnkirka ved innseilinga til Kjøllefjord i Finnmark, er et gammelt samisk offersted og har til alle tider vært et kjent seilingsmerke for sjøfarende. Hurtigruten har gjennom mange tiår presentert dette som Europas mest elegante havklippe. Nå skal den bygges opp til å bli en av Hurtigrutens store vinterattraksjoner og en severdighet i nord.

– Vi er svært fornøyde med å ha etablert et så tett og godt samarbeid med Hurtigruten. Det er meget viktig for Finnkirka som nasjonal og internasjonal attraksjon og et bærekraftig livsgrunnlag for lokalsamfunn langs Finnmarkskysten, sier Jan Olav Evensen, styreleder i Finnkirka AS.

LEAVE A RESPONSE