travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

LONDON ER FAVORITT

London er nordmenns feriefavoritt. Det viser Hotels.com sine tall fra 2012.– De europeiske storbyene er fortsatt nordmenns favoritter, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com ®.

londoneyeHotelleksperten har i sin Hotel Price Index for 2012 laget en oversikt over nordmenns favorittreisemål. Nordmenn flest foretrekker i følge listen å reise til verdens kjente storbyer. På topp 20 er hele 16 av reisemålene i Europa, kun to i USA, ett i Midt-Østen og ett i Asia.

London, som er kjent for sine mange shoppingmuligheter og sitt brede kultur- og uteliv, var i 2012 en populær destinasjon under sommer-OL. Som i 2011, toppet byen også i fjor listen over nordmenns favorittreisemål. Prisen i København falt i fjor, noe som bidro til at den danske hovedstaden passerte New York på listen og tok over andreplass. Den amerikanske byen fortsatte å være en attraktiv destinasjon til tross for at den også topper listen over stedet nordmenn må betale mest for hotell. New York endte til slutt på en tredjeplass på listen for 2012.

– Det er ingen tvil om at nordmenn er tradisjonelle når det gjelder sine storbyferier. Her til lands er det fortsatt London, New York og København som gjelder, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Europa dominerer


Ikke overraskende er det de Europeiske storbyene som kaprer flest plasser. På en fjerdeplass finner vi Barcelona, etterfulgt av Paris, Berlin, Stockholm, Roma og Amsterdam. Den polske byen Gdansk ble fjorårets klatrer, og gikk fra en 17. til 11. plass. Listens eneste nykommer var eksotiske Bangkok som tok 19. plassen og med det dyttet Tallinn ut fra topplisten.

Utenom New York, reiste flest nordmenn til Las Vegas som i 2012 falt to plasser ned til 18. plass, til Bangkok og til Dubai som ligger nederst på listen over nordmenns favorittreisemål utenfor Europa.

Listen består av en god kombinasjon av dyre og billige reisemål. Tre av topp fem destinasjonene nordmenn reiser til, London, New York og Paris, er også blant de 15 destinasjonene med høyest gjennomsnittspris. Bangkok, Riga og Budapest er blant de byene med lavest gjennomsnittspris for hoteller.

– Våre tall viser at shopping, varme og god valuta for pengene er det nordmenn flest er opptatt av når de skal ut å reise, sier Yvonne Bonanati.

Her er listen over de 20 destinasjonene flest nordmenn reiste til i 2012

 1.      London
 2.      København
 3.      New York
 4.      Barcelona
 5.      Paris
 6.      Berlin
 7.      Stockholm
 8.      Roma
 9.      Amsterdam
 10.      Göteborg
 11.      Gdansk
 12.      Riga
 13.      Praha
 14.      Krakow
 15.      Dublin
 16.      Nice
 17.      Budapest
 18.      Las Vegas
 19.      Bangkok
 20.      Dubai

LEAVE A RESPONSE