travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

LEVENDE FLYHISTORIE

20 minutter fra Oslo sentrum ligger Kjeller flyplass. Norges eldste, og som i år fyller 100 år. Som et resultat av en fantastisk innsats fra Veteranflygruppen i Nedre Romerike Flyklubb kan Hvermansen oppleve en rundtur i en dobbeltdekker over Oslo med innlagt akrobatikk over Maridalsvannet.

Etter etableringen av flyplassen i 1912 ble samtidig etablert Norges største flyfabrikk som over en tredveårsperiode bygget 160 egenutviklede og lisensproduserte fly. Noen av disse tar fortsatt av fra Kjeller flyplass.

Veteranflygruppen ble etablert i 2002 og disponerer idag 3 veteranfly som er gjenoppbygget og restaurert på Kjeller. I tillegg kommer fly som eies av Kjeller flyhistoriske forening og fly som er i privat eie. Blant de kjente flytypene er Tiger Moth, Fairchild Cornell og Harvard.

Og det beste av alt, du får lov til å sitte på. Billetten koster nok mer enn en tur med Norwegian til Trondheim, men opplevelsen av å sitte i en åpen cockpit i en loop over Maridalsvannet er uforglemmelig. Det er derfor en jevnlig strøm av henvendelser fra flyentusiaster som ønsker denne opplevelsen.

Og lar du deg friste tar du en titt på hjemmesiden til Nedre Romerike Flyklubb, http://nrfk.org . Ellers kan du lese mer om flyproduksjonen på Kjeller på nettstedet  www.flyfabrikken.no .

LEAVE A RESPONSE