travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

LEGOLAND PÅ TOPP

I hver tredje familie bestemmer barnas ønsker ferieplanene, viser Stena Lines Bilferieundersøkelse 2013. Ikke rart da at danske Legoland i Billund kommer på topp av ønskelisten, fulgt av Disneyland Paris og Tivoli i København.

lego– Alt tilsier at vi kan forvente en vekst på mellom en og tre prosent på det allerede svært høye antallet av nordmenn som ferierer i Danmark, sier Vidar Mørch, sjef for VisitDenmark i Norge. -Det betyr at vi kan håpe på godt over 2,4 millioner norske overnattinger i år. Alle rapporter vi har så langt om bookinger for sesongen, understøtter dette. Nå mangler vi bare litt drahjelp fra værgudene,

Mer dansk – og tysk

Nordens største akvarium, Nordsøen Ocenarium utenfor Skagen på Jylland, inntar fjerdeplassen i kampen om barnefamilienes oppmerksomhet. Tyske Tropical Island er femtevalget. Deretter følger italienske Gardapark, det karibiske badelandet «The Reef» i Frederikshavn, tyske Berlin Zoo og tyske Europark.

Barna bestemmer i Rogaland, Sør-Trøndelag, Nordland og Troms

Særlig i Rogaland, Sør-Trøndelag, Nordland og Troms står barnas ønsker sterkt, i motsetning til i Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Nord-Trøndelag, Oppland, Telemark, Vest Agder og Vestfold, hvor et soleklart flertall av foreldrene har det siste ord.

Legoland på topp i 11 fylker

Legoland kommer på topp i hele 11 av landets fylker. Det er Buskerud, Hordaland, Nord-Trøndelag, Oppland, Oslo, Rogaland, Sogn og Fjordane, Vestfold, Telemark, Østfold og Møre og Romsdal.

Disneyland har prosentvis flest tilhengere i Akershus, Aust-Agder og Troms, mens Tivoli i København er mest fristende for barnefamilier i Hedmark, Finnmark, Sør-Trøndelag, Vest-Agder og Nordland.

LEAVE A RESPONSE