travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

LARNACA, NY SPENNENDE KYSTBY

timkvejxt5sahb7wfgcdLarnaca, Kypros’ tredje største by, er en by mange nordmenn kjenner godt, for det er her øyas store internasjonale flyplass ligger. Men de fleste turistene fortsetter reisen sin til noen av de populære badestedene langs kysten uten å besøke byen. Nå er det flere spennende nye prosjekter på gang, og de lokale myndighetene håper at flere nå vil oppdage Larnaca, som i tillegg til å kunne by på sol og bading og en flott- nylig forlenget – strandpromenade, også har en ekte byatmosfære, med alt dette innebærer. En viktig inspirasjonsfaktor er naturligvis også den fremgangen nabobyen Limassol har opplevd med økt turisme som følge av flere vellykkede satsninger på infrastruktur.

I løpet av 2017 åpner Rezidor Hotel Group portene til et helt nytt Radisson Blu Hotel & Residence med fantastisk beliggenhet nær både havnen, stranden og sentrum. Dette førsteklasses hotellet vil tilby 105 rom og leiligheter, restaurant, bassengbar, konferanserom, spa og fitness samt restauranter og kafeer på gateplan.

Like ved den palmekledte strandpromenaden ”Phinikoudes” planlegges dessuten et 5-stjerners ferieanlegg, som i tillegg til luksuriøse hotellrom vil inneholde mange butikker, restauranter og fornøyelsesetablissementer. Det er det russiske entreprenørfirmaet Lanomex Development Ltd som står bak dette prosjektet, som også er forventet ferdigstilt i løpet av 2017. I kontrakten er det i tillegg inkludert en oppdatering av bygningene som grenser til prosjektet.

”Dette er betydelige investeringer, som kommer til å gi Larnaca vekstmuligheter i en periode som er vanskelig for økonomien på Kypros. Grunnlaget for nettopp disse investeringene viser at Larnaca har potensial til å trekke til seg utenlandske investeringer som vil bidra til et forretningsklima for utvikling og skape nye jobber”, sier Larnacas borgermester, Andreas Louroutziatis.

I tillegg til turismen betraktes den voksende olje- og gassindustrien, som er ny for Kypros, som en viktig del av øyas økonomi i fremtiden. Denne industrien bidrar til nyinvesteringer på flere områder, men det er fremfor alt innen tjeneste- og servicesektoren man ser kommende behov og muligheter. Larnacas strategiske beliggenhet, nær flyplassen og hovedstaden Nicosia, kan gi byen en trumf på hånden når det gjelder fremtidige satsinger.

LEAVE A RESPONSE