travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

KYSTEN PÅ TOPP

Grillsesongen er i full gang i  over hele landet. Men selv om det grilles mye er det noen som griller mer enn andre. En ny undersøkelse fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt viser at Vest Agder, Telemark, Vestfold og Aust-Agder topper grillstatistikken. 

En undersøkelse gjennomført av YouGov på oppdrag fra MatPrat viser at Nordmenn griller som aldri før. Størst er kjærligheten til et måltid fra grillen i Vest-Agder, etterfulgt av nabofylkene Telemark, Vestfold, Aust-Agder og Akershus. Tallene viser at det kan være en sammenheng mellom frekvensen på grillmåltidene og om man bor i et fylke med kyststripe.

– Mye tyder på at det kan være en sammenheng der. En naturlig årsak kan nok være at disse fylkene får sommertemperaturer tidligere og mister dem senere enn andre fylker i landet. Særlig hvis vi sammenligner med andre fylker med kyststripe. Nærhet til sjøen kan også gjøre at disse fylkene bevarer sommerfølelsen litt lenger enn innlandsfylkene, sier Bjørn Tore Teigen, matrådgiver og kjøttfagansvarlig i MatPrat .

Grilling øker i popularitet

Undersøkelsen viser også at den generelle interessen for grill er i vekst, og har økt over hele Norge de siste årene. Bjørn Tore Teigen tror mye av den voksende interessen kan komme av at det aldri før har vært så mange spennende og gode grillprodukter å få tak i som nå.

– Først og fremst henger nok den økende interessen for grilling sammen med at utvalget av både griller og råvarer har blitt mye bredere. Mens grillmenyen som oftest besto av hamburgere og grillpølser tidligere, bugner nå butikkhyllene over av spesialpølser og annen fristende grillmat i varianter av kjøtt, fisk og kylling. Utvalget av marinader, sauser og tilbehør har også nærmest eksplodert, forteller han.

Har skapt et eget grillunivers

Tallenes tale forteller at det først og fremst er grilling og gode drikkevarer som sender oss i feriemodus. Over halvparten av oss mener at kos på terrassen med noe godt i glasset fremkaller feriefølelsen, mens 45 prosent sier at sommeren kommer med lukten av noe godt på grillen. Tidligere i sommer lanserte MatPrat grill- og ferieprortalen grillferie.no som spiller på nettopp kombinasjonen av grillmat og ferie. I tillegg til å inneholde grilltips og annet nyttig grillrelatert stoff har grillferie.no en unik tjeneste som gjør at man kan bestille deg en gratis grillferie hver dag gjennom sommeren.

– Selv om det ofte kan virke som at hele Norge tar seg fri om sommeren, er det faktisk bare 12 prosent av oss som er på ferie en gitt dag fra mai til august. En grillferie er rett og slett et  lite avbrekk fra hverdagen i form av et deilig grillmåltid der MatPrat stiller med alt du trenger for å gi deg selv, kjæresten, kolleger, gode venner eller familie muligheten til å ha det hyggelig sammen og ta litt ferie hver dag. Vi opplever en jevn strøm av bestillinger, og har allerede rukket å gjennomføre en rekke grillferier, så dette er tydeligvis noe folk synes er gøy, forteller Teigen.

Gode gamle gjengangere i ny drakt

Grillferie.no byr blant annet på syv ulike grillferiekonsepter som spiller på de klassiske feriekonseptene man kjenner igjen hos en hvilken som helst reiseoperatør. Man kan velge mellom gamle gjengangere som charterferie, firmatur, kjærlighetsferie, gourmetreise, familieferie og adventurereise. Eventuelle etternølere kan også velge å hoppe på en ”i siste liten- tur”, som går til en uspesifisert grillferiedestinasjon.

– Hva slags grillferie man velger, og hvor man ønsker at den skal finne sted koker ganske enkelt ned til hva slags feriemodus man er i når man bestiller, avslutter Bjørn Tore Teigen.

LEAVE A RESPONSE