travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

KVEITEGARANTI PÅ NORDKYN

Som første aktør lanserer reiselivs- og fiskerinæringen på Nordkyn kveitegaranti. – Vi håper dette kan skape blest rundt våre unike fiskemuligheter. Dette slik at flere får oppleve den fantastiske opplevelsen av å fange kveite når sesongen starter igjen i februar/mars, sier yrkesfisker Jonny Pedersen.

[cleeng_content id=»528675760″ description=»For å lese mer må du betale» price=»0.99″]Nordkyn er landets nordligste fastlandspunkt og et natureldorado. Alt det beste Finnmark kan by på er samlet på et lite geografisk avgrenset område, og det er kort avstand mellom vidde og hav. Lokalmiljøet har i flere år samarbeidet for å utvikle unike tilbud og opplevelser til besøkende, og har samlet dette i www.visitnordkyn.com.

Kveite har alltid hatt en spesiell plass hos fiskere. Den er ansett som en delikatesse og en ”festfisk”. For hobbyfiskere er det prestisje forbundet med å dra inn storkveita. Med lang fiskehistorie og umiddelbar nærhet til Barentshavet har Nordkyn unike fiskeopplevelser å tilby. Dette både etter innlandsfisk, og ikke minst havfiske. Her tas turister og sportsfiskere med på turer etter alt fra kongekrabbe til storkveita. Alle turer arrangeres av yrkesfiskere.

– Selv om vi noen ganger kommer inn uten kveite, har det aldri skjedd at vi ikke har fått mye fisk, sier Johnny Pedersen, yrkesfisker og turarrangør i Kjøllefjord.

Som følge av erfaringen, kunnskapen og tilbakemeldinger fra turister har den lokale reiselivsnæringen blitt så trygge på eget tilbud at de garanterer kveitefangst på hver tur. Dette gjelder når kveitesesongen starter i februar/mars 2012.

– Fiskerne har sine egne steder der de vet at kveita står. Om den mot formodning ikke skulle være der, har de flere andre steder der de vet at kveita alltid befinner seg. Denne tryggheten gjør at vi kan tilby kveitegaranti, sier prosjektleder i Visit Nordkyn Charlotte Schytte.

– Om det ikke blir kveitefangst på båten får man ikke bare pengene tilbake, men turistene har samtidig fått en unik opplevelse i Barentshavet og fisket mange andre typer annen fisk, sier Schytte.

– Svært mange sportsfiskere drømmer om å fange en kveite på stang. Kveita anses som noe av det største man kan få. Det er en enorm opplevelse å dra inn en storrugg, sier Pedersen.

Om kveite

Kveite er den største av alle flyndrefiskene og svært populær å fiske for både sports- og yrkesfiskere. Kveitene kan bli over 3 meter lange og veie godt over 200 kilo. De minste holder seg gjerne på grunt vann, mens de største trives fra 300-2000 meter. Kveita finnes langs hele kysten.


[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE