travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

KULTURSKATTER FRA 600 KRONER

Cordoba Spania
Cordoba Spania

Fristet til å besøke bymuren i Dubrovnik, ta en spasertur i Firenzes vakre gater eller besøke den nye paven i Vatikanet? I anledning den internasjonale kulturminnedagen kan kanskje en tur til noen av de mest populære europeiske destinasjonene på UNESCOs verdensarvliste være noe.

Oppdag kulturskatter i Europa fra 600 kroner


Flere som skal på ferie ønsker noe mer enn avslapning å fylle dagene med, og kulturelle og historiske innslag er noe man oppsøker. I Hotels.com sin Hotel Price Index kommer det frem at kulturferier og lave budsjetter fint kan kombineres. Granada er den rimeligste av de europeiske destinasjonene, og hotellovernatting kostet gjennomsnittlig 615 kroner per natt i 2012. Byen er mest kjent for Alhambra, det røde slottet, som ble bygget av de mauriske herskerne på 1300-tallet. Hoteller i Budapest lå også under 700 kroner i 2012 med et gjennomsnitt på 638 kroner. Byen ble oppført på UNESCO sin verdensarvliste i 1987 og Buda-slottet samt Gellert bad er anerkjente attraksjoner.

For mellom 700 og 750 kroner per natt kan turen gå til den spanske byen Cordoba som er mest kjent for moské-katedralen La Mesquita, den gamle estiske byen Tallin eller den tsjekkiske hovedstaden Praha som UNESCO omtaler som en av de vakreste byene i Europa.

De dyreste kulturdestinasjonene


Firenze, som er et klassisk symbol på Renessansen og middelalderbyene Siena i Italia og Brugge i Belgia hadde alle en gjennomsnittspris som lå på mellom 800 og 1000 kroner og ligger derfor i midtsjikte.

Listens to destinasjoner med priser over 1000 kroner er Roma og Dubrovnik. Roma var nest dyrest med en gjennomsnittspris på 1095 kroner per natt. Her finnes en rekke unike kunstneriske attraksjoner som Den store Mariakirken, Laterankirken, St. Paul basilikaen og Colosseum. Turen til Vatikanstaten, som også er på UNESCO sin liste over verdensarven, er heller ikke lang.

Adriaterhavets perle, Dubrovnik, ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1979. Den gamle byen har lang historie og kan vise til flere bygninger og plasser fra Gotertiden, Renessansen og Barokken. Med en gjennomsnittpris på 1172 kroner måtte kulturinteresserte turister betalte nesten det dobbelte for overnatting sammenlignet med de rimeligere alternativene på listen.

LEAVE A RESPONSE