travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

KRYMPER FERIEN

Gjennomsnittshusstanden vil i sommer feriere for 21.400 kroner, vel  4.000 kroner mindre enn i fjor, og nesten halvparten er opptatt av at det skal være lave priser på feriestedet de velger å dra til.

Y24A2265Dette fremkommer av en undersøkelse som Ipsos MMI har utført for DNB.  Undersøkelsen viser også at folk er økonomisk fornuftige; de vil ikke bruke mer penger enn de har råd til på ferie. Bare 4 prosent tror de vil bruke mer penger enn de egentlig har råd til, og en av ti av disse er under 25 år. De som er opptatt av at feriestedet er billig finner vi også flest av blant de yngste. Blant de mellom 18 og 24 år sier 60 prosent at det er viktig med lave priser på feriestedet. Blant de mellom 25 og 39 år sier 52 prosent at det er viktig. 44 prosent av de mellom 40 og 59 år sier det samme og bare 40 prosent blant de over 60.

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, synes det er litt paradoksalt at folk vil bruke mindre på årets sommerferie siden vi har bedre råd enn noen gang.
-Selv om folk flest har mer å rutte med, blant annet som følge av at boliglånsrenten har vært lav lenge, vil de nå være fornuftige og økonomisk måteholdne til og med på ferie, konstaterer hun.

Undersøkelsen avdekker imidlertid at kun 7 prosent lager budsjett for ferien.
-Uten budsjett kan folks gode økonomiske hensikter fort bli overskygget av fristelser når ferien først er i gang. Mange vil nok bruke mer enn planlagt. Lag derfor et budsjett og bestill SMS-varsling i nettbanken slik at du kan få en melding når for eksempel halvparten av feriebudsjettet er brukt opp. Kommer meldingen etter bare et par dager, brems forbruket! råder Sandmæl.

LEAVE A RESPONSE