travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

KRAFTIG PRISVEKST I 2012

Til tross for økonomisk uro i verden: Kraftige prisøkninger på fly og hotell i 2012 . Det kommer til å koste mer å fly og bo på hotell i 2012.  I Norge vil prisen for mellomklassehoteller øke med inntil 8 prosent. Økonomisk uro i verden kan påvirke kostnadene for forretningsreiser .

American Express Global Business Travel har lansert sin Global Business Travel Forecast, en årlig rapport som bygger på undersøkelser utført høsten 2011. I årets utgave vurderes det at flyprisene i Europa kommer til å øke med opptil 7 prosent i 2012, og hotellprisene med opptil 6 prosent. Den samme økningen vises også i de nordiske landene, både når det gjelder flybilletter på økonomi- og business class og for hotellopphold på både mellom- og luksusklasse. Prisene øker med andre ord til tross for økonomisk uro i verden.

I Sverige forventes billettprisene for interkontinentale flyginger å øke mest, opptil 7 prosent, ettersom kapasiteten på disse flygingene ikke er økt like mye som etterspørselen. Også i Norge og Danmark ses det økninger på opptil 5 prosent for interkontinentale flyginger.

Når det gjelder flyginger innen Europa, kommer prissituasjonen til å være mer stabil i både Sverige, Norge og Danmark. Det er på grunn av konkurranse og markedsekspansjon fra flyselskaper som Blue One og Norwegian.

Prognose for 2012: Økte priser for hotellnetter i Norden, spesielt i Norge og Sverige

 

Land Hotellpris
Mellomklasse Luksusklasse
Sverige 0,4 til 4,4 % 1,6 til 5,6 %
Norge 4,6 til 8,6 % 2,3 til 6,3 %
Danmark -0,7 til 3,3 % 0,0 til 4,0 %
Finland 0,9 til 4,9 % 0,5 til 4,5 %

Sammenliknet med mange andre europeiske land, har nordiske land som Norge og Sverige ikke vært like hardt rammet av den økonomiske nedgangen. Det vises når det gjelder prisnivået for en hotellnatt. I Norge forventes hotellprisene for både mellom- og luksusklasse å stige med henholdsvis inntil 8,6 prosent og 6,3 prosent. Også i Sverige ser man en kraftig prisøkning, inntil 4,4 prosent for hoteller i mellomklassen og 5,6 prosent for hoteller i luksusklassen.

Prognose for 2012: Høyere priser på hotellnetter i hele verden 

 

Region Hotellpris
Mellomklasse Luksusklasse
EMEA 0,5 til 4,5 % 1,0 til 5,0 %
Nord-Amerika 2,5 til 6,5 % 1,5 til 5,5 %
Latin-Amerika 1,0 til 5,0 % 2,0 til 6,0 %
Asia/Australia 6,0 til 10,0 % 6,0 til 10,0 %

Prognosen viserat fly- og hotellprisene kommer til å stige i hele verden til neste år. Samtidig påpeker rapporten at årets prognose er noe usikker på grunn av den økonomiske uroen.  Det er store variasjoner for ulike land, særlig i Europa.

De nye tallene viser at bedriftene kommer til å møte prisøkninger når det gjelder forretningsreiser både innen og utenfor Norden. I tider med økonomisk usikkerhet kreves det grundig planlegging og en tydelig reisestrategi og -policy, sier Kaveh Atrak, General Manager for American Express Global Business Travel AB, Norden.

LEAVE A RESPONSE