travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

KØBENHAVN POPULÆR

Når yrkesaktive nordmenn skal bytte ut kontorlandskapet til fordel for jobbsamlinger utenlands, er det vulkanske omgivelser som frister aller mest, mens hele tre storbyer deler andreplassen. Se listen over favorittreisemålene her.

Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse i 2012, på oppdrag for DFDS Seaways, som siden 1976 har arrangert kurs og konferanser for norske bedrifter på vei til København. Utvalget er representativt og består av 1000 respondenter, hvorav 806 er yrkesaktive.

 Reykjavik på topp

Respondentene ble spurt hvor de aller helst vil reise på jobbsamling utenfor Norge. Det er svært jevnt i teten, men Reykjavik topper listen over storbyfavorittene, med 28 prosent.

– Med sin flotte og ville natur, og store utvalg av sosiale og kulturelle begivenheter er det ikke vanskelig å forstå at Reykjavik er på ønsketoppen for jobbsamlinger. Det fremstår nok for mange nordmenn som det mest eksotiske nordiske landet, sier Vivan Sivertsen.

På delt andreplass finner vi København, London og Barcelona. Førstnevnte er spesielt populær i Oslo og Akershus, hvor byen inntar førsteplassen som drømmereisemål. 28 prosent av alle yrkesaktive vil aller helst hit på jobbtur.

Kosmopolitiske København

– DFDS seiler 70.000 bedriftskunder til og fra København hvert år, og vi vet at nordmenn elsker denne byen av flere grunner. En ting er fantastiske shoppingmuligheter, lekker design og nydelig mat, men mange tiltrekkes av følelsen det gir å vandre rundt i en kosmopolitisk by, samtidig som du ikke er altfor langt hjemmefra. I tillegg skjønner vi språket, og Københavnere er jo kjent for å være jordnære og gjestfrie – og kanskje hakket mindre selvhøytidelige enn oss nordmenn? sier Vivan Sivertsen i DFDS.

Sosialt like viktig som faglig

Undersøkelsen viser videre at hele 65 prosent av de jobbreisende mener det sosiale er like viktig som den faglige delen av turen. Også blant toppledere mener 59 prosent at disse faktorene er like viktig.

Videre viser undersøkelsen at omtrent samtlige av de spurte, 95 prosent, sier det gir ny energi og motivasjon å komme seg bort fra arbeidsplassen for faglig og sosialt påfyll. Like mange mener overnattingsturer i jobbsammenheng bedrer det sosiale miljøet og forholdet til kolleger.

– Basert på disse funnene, og basert på vår egen lange erfaring, er det å legge bedriftssamlinger utenfor kontorets fire vegger en investering som vil betale seg i form av mer motiverte og lojale medarbeidere, sier Vivian Sivertsen.

 

Yrkesaktives topp 5-liste (Ledere + ikke ledere)

1. Reykjavik

2. København

2. Barcelona

2. London

5. Roma

 

Topplederes topp 5-liste

1. Barcelona

2. Reykjavik

3. Roma

4. København

5. London

 

 

LEAVE A RESPONSE