travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

KLASSISK DAME RELANSERES

Sørgående ankommer Stamsund.Ærverdige MS Lofoten (1964) skal rendyrkes som den klassiske kystreisen, med fokus på lokale matopplevelser, natur- og kulturopplevelser i maritime omgivelser.

Hurtigruten lanserer sitt klassiske konsept med det siste klassiske hurtigruteskipet MS Lofoten. Skipet er bygd i 1964 ved Aker mekaniske verksted og representerer en æra i norsk skipsbygging. Til tross for modernisering er den tradisjonelle stilen og særegne atmosfæren om bord bevart. Originale salonger og panoramadekk innbyr til avslapning. Lugarene er enkelt innredet, men med en egen intim maritim atmosfære.

Dette skal Hurtigruten nå fremheve. Skipets klassiske karakter og maritime atmosfære skal løftes fram og prege reisen mellom Bergen og Kirkenes.

Unike opplevelser på nye ruter

MS Lofoten ble vernet i 2001 og er etter hvert blitt legendarisk i Hurtigruten. Skipet hadde på sin 50-årsdag tilbakelagt nær 3 millioner nautiske mil langs norskekysten. Skipet har gjort 75.000 havneanløp og vist kyst-Norge fram til 1,25 millioner gjester. Og det skal hun fortsette med. Det jobbes nå med å gi MS Lofotens klassiske konsept noen spesielle godbiter i seilingsruten. Flere alternativer er nå under vurdering og vil være klare i god tid før konseptet igangsettes i april 2015. Det som allerede er spikret er at MS Lofoten vil gjøre sine avstikkere fra den klassiske leden, og gi unike opplevelser av norsk kystnatur.

Hurtigruten har en omfattende utfluktportefølje, med rundt 30 ulike utflukter på programmet om bord MS Lofoten. For MS Lofoten blir dette utvidet med ekstra aktiviteter på dekk for gjestene. Det blir båtstopp med havfiske fra dekk, det blir krabbefiske med trekking av teiner og egne utflukter med skipets lettbåter. Dagens fangst blir tilberedt og servert til de lykkelige fiskerne ved neste måltid. På kvelden kan fiskehistorier gjenfortelles ved bridgebordet med et tilhørende glass sherry i den ærverdige salongen før middagen.

Det norske kjøkken på sitt beste

Hurtigrutens lokalmat har fått stor oppmerksomhet. Dette videreføres og utvikles ytterligere på MS Lofoten. Hver dag vil det bli laget en nydelig fireretters middag basert på menyene fra 1960, men med duggfriske sesongbaserte ingredienser fra lokale leverandører langs kysten. Hurtigruten vil bevare den uformelle atmosfæren om bord, og dette gjelder også under de litt mer kompakte forholdene på MS Lofoten. Men vi vil samtidig la gjestene få oppleve MS Lofotens tidligste dager, der det var klare regler for etikette blant besetning og offiserer. Rettene vil bokstavelig talt bli servert på sølvfat av servitører med hvite hansker og uniformer fra den aktuelle tidsepoken. Reisen rundes av med «kapteinens middag» og etterlater minner for livet.

”Det moderne kjøkken og asiatiskinspirert mat kan nytes over hele verden, men nå er tiden inne for å skru klokkene tilbake til fordums tid på MS Lofoten, før sushi, pizza og Internett tok over og forandret hverdagen vår. Det gleder oss stort at vi fra og med 2015 kan tilby gjestene våre et 11 dager langt nostalgisk konsept med service av høyeste kvalitet,” sier Thomas Westergaard, SVP Product Development & Hotel Operations.

En ærverdig dame

MS Lofoten ble restaurert og ombygget i 2003. Skipets maritime klassiske tredekk, opprinnelige salonger og tradisjonelle panoramadekk er autentiske og den sjarmerende intime atmosfæren er bevart. Dette minste og eldste hurtigruteskipet har vært vernet siden 2001, og har en helt spesiell plass i hjertene til hurtigrutegjester fra hele verden.

LEAVE A RESPONSE