travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

KJØLIGERE FERIE

Det anerkjente reisemagasinet «Condé Nast Traveler» har identifisert «coolcation» som en av de viktige reisetrendene for 2024. Coolcation beskrives som å ta sommerferie til destinasjoner med kjølig eller temperert klima. Det forventes at stadig flere turister vil velge dette. Visit Norway gir råd på sin hjemmeside om hvordan du best mulig unngår den intense varmen og får en oppfriskende sommer. Air France og KLM bekrefter trenden med å øke kapasiteten til de nordlige delene av Finland, Norge og Sverige.

«Hos Air France og KLM har vi sett denne voksende trenden i flere år. Vi fortsetter å tilpasse nettverket vårt etter etterspørselen fra våre kunder. Reisende er alltid på jakt etter nye og unike opplevelser. Det nye reiseordet – coolcation – gjelder både nordisk vinter og sommer. «Vintrene handler om snø, minusgrader og arktiske eventyr, mens somrene tilbyr natur, innsjøer, elver og kjøligere temperaturer», sier Maria Hagelberg, markedssjef hos Air France og KLM, Nord-Europa.

Den første Air France-flyvningen til Rovaniemi tok av i desember 2021. Året etter ble KLM-flyvninger lagt til fra Amsterdam til Rovaniemi, samt Air France fra Paris til Kittilä og Tromsø. Det siste tillegget til nettverket er sommerflyvninger fra Paris til Narvik, Lofoten, og vinterflyvninger til Kiruna fra 21. desember.

«I lys av sommersesongen 2024 ser vi fortsatt en økt etterspørsel fra land som Frankrike, Nederland og søreuropeiske land. For å imøtekomme etterspørselen etter ‘coolcation’, i tillegg til vårt vanlige nettverk, har vi lagt til flere sommerflyvninger fra Paris», sier Michael Ruet, kommersiell direktør hos Air France og KLM, Nord-Europa.

LEAVE A RESPONSE