travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

KENYA BEST PÅ SAFARI

f721eb_Safari_CheetahsIgjen hagler utmerkelsene over Kenya. Denne gangen har det østafrikanske landet blitt kåret til verdens beste safaridestinasjon.

I årets store finale i World Travel Award (WTA), som ble arrangert 30. november, ble Kenya kåret til verdens beste safaridestinasjon. Seieren kunne innkasseres etter tusenvis av stemmer fra reisebyråer verden over. Blant de nominerte var også store safaridestinasjoner som Sør-Afrika, Tanzania og Uganda.

Utmerkelsen kommer en knapp måned etter at landets turistråd, Kenya Tourism Board (KTB), ble utropt til Afrikas fremste turistråd i WTAs Afrika-finale, som ble avholdt i Nairobi i oktober.

Administrerende direktør Muriithi Ndegwa i KTB betegnet prisen som en anerkjennelse av Kenya som «(…) den autentiske safariens hjemland».

«Prisen, som kommer bare noen få uker etter at KTB ble kåret til Afrikas ledende turistråd, er en bekreftelse på Kenyas stolthet,» sier Ndegwa. «Prisen har økt verdien på landets varemerke, som er bygd opp ved hjelp av nye markedsføringsstrategier og vekt på landets mangfold.»

Ifølge Ndegwa er tittelen som verdens beste safaridestinasjon den i særklasse største og viktigste utmerkelsen som Kenya noen gang har fått. Samtidig er han klar over at det må investeres mer i sektoren for å beholde ledelsen og sikre at den kenyanske opplevelsen fortsetter å bli noe helt utenom det vanlige for turistene.

Unike severdigheter og tropiske strender
Kenya er en av de første destinasjonene man forbinder med ordet safari. Landet er kjent for sine vidstrakte sletter, rike dyreliv og unike kultur som gjør et uutslettelig inntrykk på besøkende. Som et ypperlig supplement til villmarken midt i landet har Kenya også en kyst på 42 mil mot Det indiske hav. Her finner du strender med finkornet sand og palmer, vakre korallrev og tropisk klima.

Unike severdigheter som for eksempel den årlige gnuvandringen, er for mange en av de mest uforglemmelige opplevelsene i Kenya – og det er de som år etter år setter Kenya på kartet som genuin safaridestinasjon.

LEAVE A RESPONSE