travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

JULESTEMNING I DUBLIN

0de4a2cc-0a8a-42c1-ac3d-02faf41dc690Det er mange gode grunner til å besøke den irske hovedstaden, men noe som kanskje er ukjent for de fleste av oss er at det også er en by som kan lokke frem julestemningen.
Her er noen gode grunner til å legge juleshoppingen til Dublin i år:

Koret i St. Patrick’s-katedralen
I den vakre middelalderkatedralen St. Patrick’s Cathedral i Dublin holder blant annet koret Glória sine julekonserter i tiden frem til jul. Dette koret vender hvert år hjem til sin festscene i St. Patrick’s-katedralen for å fremføre sine stemningsfulle julefavoritter, noe det lokale publikumet vet å sette stor pris på.

Julestemning på Grafton Street
Den muntert dekorerte handlegaten Grafton Street er i desember stedet å være for handleglade som i tillegg vil få med seg den trivelige juleatmosfæren. Gatemusikantene synger julesanger på hvert gatehjørne etter hvert som du beveger deg nedover gaten, og du kan ikke unngå å nynne med.

Og hvis du tilfeldigvis befinner deg der på selveste julaften kan du kanskje høre Bono fremføre sin tolkning av “O Come All Ye Faithful”, noe som etter hvert har blitt en årlig hendelse.

Julemarked
Julemarkedet «I BELIEVE™» er en stor vinterfestival med mat, drikke, håndverk og grøntmarked, som varer i 28 dager før jul – du kan oppleve den fra 26. november til 23. desember. Markedet befinner seg i The Custom House Quarter”i Dublin og er bygget opp rundt et 15 meter høyt juletre i ekte Rockefeller-stil. Festivalen har til og med en skandinavisk after-ski pop-up-hytte (!).

De koselige pubene
Livlig atmosfære blandet med god julestemning gjør Dublins puber til det perfekte stedet å gå for å få i seg varmen og en dose munter julestemning på irsk vis. En irish coffee eller rett og slett en varm whiskey hører med. Sláinte!

LEAVE A RESPONSE