travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

JUL I BYGDE-NORGE

I denne førjulstiden er det mange gårder og tun rundt om i Norge som inviterer til julemarkeder og julemesser med salg og underholdning. Dette er tiltak som er populære og hvert år trekker til seg mange både gamle og unge. Samtidig er gårdsmatprodukter og andre produkter som er produsert lokalt, gode julegaver! Også et opphold på en bygdeturismebedrift eller servering og aktiviteter som disse kan tilby, er spesielle og gode gaver å gi bort til jul! Disse forslagene kommer fra organisasjonen HANEN – som organiserer bedrifter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge.

–       Førjulstiden er en travel tid for mange bedrifter i Bygde-Norge, sier styreleder i HANEN Jan Tjosås. Det er stor etterspørsel etter gårdsprodukter og andre lokale produkter over hele landet. Det gjelder både mat og husflid, brukskunst og andre håndverksprodukter. I tillegg til gårdsbutikker og andre utsalg som holder åpent store deler av året, er det i førjulstiden en rekke spesielle julemarkeder og julemesser rundt om i landet. Også Bondens Marked har stor aktivitet i denne førjulstiden. Det er økende interesse for lokal mat, lokale produkter og bygdeopplevelser av ulike slag, og det merker vi ekstra sterkt i denne førjulstiden, understreker Tjosås.

–       Mange er på jakt etter spesielle og tidsriktige julegaver, men de legger gjerne også vekt på bruk av lokale ressurser, tradisjoner og at det de kjøper er miljøvennlig. Samtidig skal gavene være hyggelige og spennende å få. – Da finner man mye spennende å gi bort blant landets mange bygdeturisme- og gardsmatbedrifter, hevder Ole Jonny Trangsrud. Han er markeds- og mediesjef i HANEN og kjenner Bygde-Norge og hva det har å by på, svært godt. – Mat- og drikkeprodukter sammen med husflid og brukskunst, er alltid populære og særpregede gaver. Men man kan også gi bort en middag eller et opphold på en bygdeturismebedrift – kanskje ei uke på en gård eller en weekend på ei hytte. Dette er garantert julegaver som blir lagt merke til og opplevelser som vil bli husket lenge, sier Trangsrud.

–       Det er lett å finne frem til de mange bygdeturisme- og gardsmattilbudene i Norge. Vi har en fyldig katalog og et nettsted som leder deg direkte til det du er ute etter – www.hanen.no.  Der finner du også GPS-informasjon og digitale kart og all informasjon er dessuten tilgjengelig og tilpasset mobilbrukerne. Så enten du ønsker produkter til dagene før og i jula eller spesielle og populære julegaver fra Bygde-Norge, har du mange muligheter uansett hvor du bor i landet, avslutter Trangsrud

LEAVE A RESPONSE