travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

JOBB OG REKREASJON VED SOGNEFJORDEN

Klingenberg Hotel i Årdal tilbyr overnatting i sjarmerande omgivelser ved Sognefjorden. Hotellets historie strekker seg helt tilbake til 1861. Det året etablerte Jens Jensson Klingenberg en skysstasjon der han tilbydde overnatting og skyssteneste til besøkende på Årdalstangen.

Den første skysstasjonen var eit gardshus som hadde blitt flytta frå «Bortigarden» på Hæreid til Solstrand på Lægreid. Denne staden utvikla seg gradvis i takt med eit aukande tal besøkande, og gjestelista over kjende personar frå både Noreg og utlandet er lang med namn som Edvard Grieg, William Cecil Slingsby og Fridtjof Nansen.

Om lag 40 år seinare, i 1900, vart eit nytt hotell bygd ved siden av gårdshuset. 60 år seinare ble så et nytt og moderne hotell bygd på kaien på Årdalstangen, og det er dette hotellet som er Klingenberg Hotel i dag.

På Årdalstangen finnes utskipningshavn for Hydro Aluminium/Årdal Verk. Aluminiumsverket har vært hjørnestensbedriften i Årdal i over 50 år. Det var tyskerne som startet oppbyggingen av verket under andre verdenskrig. Etter at krigen tok staten over anleggene og fullførte verket som fikk navnet Årdal og Sunndal Verk (ÅSV). Senere ble ÅSV slått sammen med Norsk Hydro, og Hydro Aluminium ble dannet.

Klingenberg Hotel er klassifisert som et 4 stjerners hotell av Norsk hotellklassifisering. Et opphold her kan være så mye; et sted å trekke seg tilbake, lade opp og hente nye krefter. Det kan vere et sted å jobbe, et sted for samvær eller et godt utgangspunkt for en tur til Vettisfossen eller andre turer i Årdalsfjella eller Jotunheimen. 

Hotellet har:

  • 49 rom (95 sengeplasser)
  • 3 konferansesaler; totalt 100 pers.
  • Grupperom i tilknytning til hotellet
  • Restaurant, kafé og bar for 60 + 40 pers.
  • Salong med plass til 40 pers.

LEAVE A RESPONSE