travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

JKIA BLANT AFRIKAS BESTE FLYPLASSER

9fed98_Welcome_to_Terminal_1ANairobis internasjonale flyplass JKIA utnevnt til Afrikas femte beste flyplass. Det antas at den nyåpnede Terminal 1A har bidratt til topplasseringen.
Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) i Kenyas hovedstad Nairobi ble nylig utnevnt til Afrikas femte beste flyplass i forbindelse med Airport Service Quality Awards, som arrangeres av den internasjonale organisasjonen Airports Council International (ACI).

«Topplasseringen er en bekreftelse på at de investeringer vi har gjort den seneste tiden, begynner å gi resultater,» sier Lucy Mbugua, visedirektør ved Kenya Airports Authority, som driver Nairobis flyplass.

«Framfor alt er det gjeninnvielsen av Terminal 1A, som har blitt renovert etter en brann i 2013, som har bidratt til topplasseringen,» sier Mbugua.

I terminalen finner du tax-free-butikker, en mathall og flere lounger fordelt på tre etasjer. 1500 passasjerer kan sluses gjennom samtidig, noe som betyr økt effektivitet, sikkerhet og servicekvalitet for alle passasjerene.

For øyeblikket ferdigstilles arbeidet på Terminal 2, som når den åpnes, vil anvendes både til innenriks- og utenrikstrafikk. Den nye terminalen skal kunne håndtere 2,5 millioner passasjerer hvert år. Dermed øker JKIAs totale kapasitet fra 6,5 millioner til totalt 7,5 millioner passasjerer hvert år.

Den årlige Airport Service Quality (ASQ) Awards er basert på passasjerenes opplevelser på flyplasser over hele verden. Det er den høyest mulige utmerkelsen, og den skal inspirere verdens flyplasser til å stadig forbedre opplevelsen for passasjerene.

LEAVE A RESPONSE