travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

JA TIL FELLES FYRVERKERI

Over halvparten av alle nordmenn vil droppe eget fyrverkeri, og heller overvære felles fyrverkeri hvis det arrangeres på stedet de oppholder seg, viser ny undersøkelse.

Tre av fire mener felles fyrverkeri er et flott tiltak, går det fram av undersøkelsen YouGov har gjort på oppdrag fra forsikringsselskapet If.

-Vi synes det er meget positivt at omtrent halvparten av Norges befolkning ønsker å overvære felles fyrverkeri. Fyrverkeri nytes best på avstand, og er både sikrere og flottere å se på når det skytes opp av profesjonelle. Ofte er det mer flaks enn forstand som forhindrer ulykker når fyrverkeri skytes opp på egen hånd, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

På oppdrag fra If Skadeforsikring har YouGov gjennomført en landsrepresentativ undersøkelse for å kartlegge nordmenns oppfatning av fyrverkeri. 1010 personer mellom 18 og 74 år fra hele Norge har deltatt i undersøkelsen.

Avskutte fingre
Hvert eneste år får legevaktene rundt om i landet inn skader forårsaket av fyrverkeri; øyeskader, avskutte fingre og ansiktsskader.

– Selv om fyrverkeri rundt nyttårsskiftet skaper stemning og er flott å se på, er det fort gjort å miste kontrollen på fyrverkeriet. Sprengstoff, stress og alkohol i forbindelse med nyttårsskiftet er ikke noen god kombinasjon, sier Vennesland i If.

Positiv til fellesfyrverkeri
Forsikringsselskapet If er svært positiv til fellesfyrverkeri som nå blir mer og mer vanlig rundt om i Norges land.

– Fellesfyrverkeri blir flottere, og vi synes det er bra at kommuner, lokale lag og ildsjeler går sammen om å lage en ny tradisjon, sier Vennesland i If. Selskapets Trygghetsfond støtter for eksempel et fellesfyrverkeri i Malvik i Trøndelag med 10.000 kroner

Europeisk trend til Norge
Nyttårsaften skytes det opp fyrverkeri for flere hundre millioner kroner i Norge. Men det begynner å bli mer vanlig med fellesfyrverkeri.

– Vi er glad for at utviklingen med fellesfyrverkeri blir mer og mer vanlig i Norge, slik det er i utlandet. Ute i Europa er det mange tradisjoner knyttet til fellesfyrverkeri. Folk reiser ofte langt for å se dem, og det skaper ekstra stemning rundt nyttårsskiftet. Altså mindre kaos, mer variert publikum og større trygghet for alle, sier Emma Elisabeth Vennesland i If.

LEAVE A RESPONSE