travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

ITALIA I FOKUS

Aldri før har Norwegian hatt flere direkte flyvninger til og fra reisemål i Italia. I fjor sommer økte antall passasjerer til og fra Italia med nær 40 prosent sammenlignet med året før, og trenden viser en fortsatt økning. Ifølge Statistisk sentralbyrå har det aldri tidligere kommet flere italienske turister Norge, og selv om flest italienere finner veien til Norge om sommeren, har det vært en oppgang i vinterturismen de siste årene. 

– Italia byr på alt fra pulserende storbyer, koselige landsbyer med tilhørende historie og kulturtilbud, til strender og bukter med krystallklart vann og sandstrender langs og i Middelhavet. I sommer flyr Norwegian 14 ruter mellom Norge og Italia, og det inkluderer ruter fra Bergen, Stavanger og Oslo, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian. 

Ifølge rapporten Statistisk sentralbyrå referer til, har det aldri tidligere vært flere italienere som finner veien til Norge for å feriere. Seks av ti kommer om sommeren, men i fjor økte antallet som vil oppleve Norge, og særlig Nord-Norge med vinterstemning og nordlys, med omkring 40 prosent i enkelte av vintermånedene. Ifølge undersøkelsen er det kulturopplevelser italienere først og fremst tiltrekkes av, etterfulgt av naturopplevelser. 

Økt etterspørsel og nye ruter 

Med økt etterspørsel og flere flyruter, økte antall passasjerer til og fra Italia med nær 40 prosent hos Norwegian fra 2022 til 2023. Så langt i år ligger salget av flybilletter nær ti prosent over fjoråret på samme tid. 

– I dag gjør vi første flyvning fra Stavanger til Bergamo, og med de tre nye rutene vi åpnet i fjor, flyr vi nå direkteruter til Roma, Venezia, Sicilia, Sardinia, Napoli, Milano, Pisa, Verona, Bergamo, Bari og Bologna. Det er med andre ord gode muligheter til å få en smak av verdens beste pizza og iskrem i sommer, sier Maursund.