travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

IRISH OPEN TIL NORD-IRLAND

4d2462c2-8dbf-4dfc-8460-9ef0ceed7f3bDet kan ligge an til å bli et oppgjør mellom Rory McIlroy og Rickie Fowler i årets Irish Open, som arrangeres på Royal County Down i Nord-Irland. De to begynte rivaliseringen da de møttes på nettopp denne banen i Walker Cup i 2007.
Med det forventede oppgjøret disse to i mellom og den spennende deltagerlisten med blant annet finske Mikko Ilonen som tok Irish Open-seieren i 2014, ligger det an til en spennende golfhelg 28. – 31. mai.

Andre gang i Nord-Irland
Dette er andre gang i historien at Nord-Irland er vertskap for Irish Open. Da Royal Portrush arrangerte turneringen i 2012 var det eneste gang den europeiske turneringen ble forhåndsutsolgt alle fire dagene. De tok også rekorden for flest oppmøtte noen gang på den europeiske turneen.

I år er det første gang The Irish Open spilles på den verdensberømte Royal County Down i Newcastle.

Verdensmesteren inn som sponsor
McIlroys veldedighetsorganisasjon, The Rory Foundation, ble nettopp annonsert som Irish Opens nye sponsor.

Verdensmesteren er glad for å kunne vende tilbake til en bane han kjenner godt. – Jeg er svært glad for at «The Irish Open» arrangeres på Royal County Down i 2015. Det er utrolig spennende å få møte noen av verdens største golftalenter på min egen hjemmebane. Nord-Irland har etablert seg som en av verdens store golfdestinasjoner, og Royal Count Down er en av verdens beste linksbaner, sier Rory McIlroy.

Irland en favoritt blant golfere
Det finnes over 400 golfbaner over hele den irske øya, inkludert over 30% av verdens kyst-linksbaner. Disse banene byr på en fantastisk spilleopplevelse, spesielt for dem som ikke har prøvd seg på ekte (ikke menneskelagd) linksgolf – med klumpete, bølgende fairways; roughs med tett, kraftig svingel og gulltorn, samt skiftende synkehull i sand og pot-bunkere.

Nord-Irland er kjent som golfmestrenes hjemland. Royal County Down er en av flere prestisjetunge baner i Nord-Irland hvor både McIlroy, Graeme McDowell og Darren Clarke har utviklet sine upåklagelige ferdigheter.

Hull 19
Fra tradisjonelle puber i lokale landsbyer til golfklubbhuset – en del av gleden ved å spille golf i Irland er den varme velkomsten og «the good craic» (moroa) etter en runde. Uansett om du går for en tradisjonell musikkopplevelse i en landlig pub eller et gourmetmåltid på en gastropub – her vil du oppleve at ‘hva om’-slagene blir levende når de gjenfortelles.

LEAVE A RESPONSE