travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

INSIDE DUBLIN

Storbyer er litt som mennesker, egentlig. Hver og en har sin egen personlighet, og noen får man bedre kjemi med enn andre. Noen har man aldri lyst til å se igjen, andre vil man bli bedre kjent med.

vedlegg-4_878Dublin hører for de fleste definitivt hjemme i den siste kategorien. Det er en by med samme personlighet som irene selv; åpen, sjarmerende, jordnær og med et humoristisk glimt i øyet. Det er ikke for ingenting at Dublin har blitt kåret til Europas vennligste by i flere år på rad.

Har du vært i Dublin tidligere, har du høyst sannsynlig allerede oppdaget at de definitivt fortjener tittelen. Sjansene er også store for at du har vært på omvisning i Guinnessbryggeriet, og du har trolig også fått med deg det yrende nattelivet i Temple Bar-distriktet.

Utenfor turistløypa

Men selv om du har vært der både en og tre ganger er det ikke dermed sagt at du har opplevd alt Dublin har å by på.

For å få litt inside information ba vi noen Dublin-boere om å fortelle som sine favorittsteder i byen.

Lørdag formiddag i handlegaten

– En rusletur i gågaten Grafton Street hører med på lørdag formiddag. Det er stedet å dra for å spasere, ta seg godt ut og kanskje flørte litt, gliser Ciaran McMahon.

– Og når du har flørtet (og shoppet) fra deg og blir lei av å se på gatekunstnerne og høre på gatemusikerne må du ta en kaffe på tradisjonsrike Bewley’s. Det ser ut som en liten kaffesjappe, men inne er det hundrevis av sitteplasser over flere etasjer – det er omtrent som Willy Wonkas sjokoladefabrikk.

Lokalbefolkningens egne stampuber

– De fleste ender jo opp i Temple Bar til slutt. Det er jo greit å dra innom og ta en øl og noen bilder og oppleve stemningen, for all del. Men du finner få eller ingen irer der, mener Ciaran.

– Temple Bar er et glimrende konsept, det er der vi oppbevarer turistene, fortsetter han lattermildt. – Men vi som bor her henger jo andre steder. Vi har våre egne små stampuber, som for eksempel Grogan’s der jeg pleier å gå. Støvete, mye rar kunst og fullt av herlig eksentriske Dublinere som har mange gode historier å fortelle. Men disse pubene finner du ikke på noe kart eller i guidebøker, sier Ciaran som er noe motvillig til å fortelle akkurat hvor denne puben ligger.

5 ting du sikkert ikke har prøvd i Dublin

  1. Guidet tur i mumie-krypten under St. Michan’s Church
  2. «A night at the dogs» – hundeveddeløp på Shelbourne Park
  3. Guidet tur (til fots) gjennom Dublins gater til lokale matperler – inkludert smaksprøver med Fabulous Food Trail
  4. Ta en øl og utveksle historier med lokalbefolkningen på Grogan’s Pub (som lokalbefolkningen kaller Castle)
  5. Dagstur til fiskerlandsbyen Howth for å prøve ut kombinasjonen østers & Guinness på Beshoffs eller ta et kokkekurs i et middelalderslott på Kitchen in the Castle

 

 

LEAVE A RESPONSE