travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

I HEMINGWAYS FOTSPOR

Key West har i mer enn tre kvarts århundrer vært en inspirasjon for noen av USAs mest innflytelsesrike forfattere. Ernest Hemingway, Tennessee Williams og Robert Frost har alle vært en viktig del av Key West litterære historie. For turister gjenspeiler dette seg i mulighetene for å legge opp reisen for å gå i forfatterenes fotspor. Blant annet kan man hilse på etterkommerne fra Hemingways katt, besøke huset til Williams eller delta på litteraturfestivaler.

Hemingways katt
Hemingway var på 1930-tallet den første populære forfatteren som bosatte seg på Key West. Pulitzer-vinneren skrev klassikere som Klokkene ringer for deg og To Have and Have Not. Huset på Whitehead Street der forfatteren bodde fram til 1939 er i dag omgjort til Ernest Hemingway Home & Museum. I dag vil man kanskje først og fremst legge merke til kolonien av katter med seks tær som alle slekter på Hemingways egen katt Snowbell.

For de som ønsker seg en fullverdig Hemingway opplevelse er det også verdt å merke seg Sloppy Joe’s Bar på Duval Street. Baren ble eid av Hemingways gode venn Joe Russell. Etter forfatterens død fant de flere av eiendelene hans i baren, blant annet deler av manuskriptet til To Have and Have Not.

Sporene til Tennessee Williams
I 1941 oppdaget dramatikeren Tennessee Williams Key West, i 1943 kjøpte han huset sitt på 1431 Duncan Street. Her bodde han resten av livet sitt og skrev blant annet Night of the Iguana og boken Summer and smoke i denne stille gaten der huset lå. Den oskarvinnende filmen Rose Tattoo ble også filmet på øya i 1956.

I 2013 åpnet en unik og gratis utstilling for å hedre Williams litterære karriere og glede over Key West. Blant høydepunktene for utstillingen kan det nevnes personlige bilder, plakater, lokale produksjoner av hans verk, diktsamlinger, dramaer, program og en skrivemaskin han brukte mens han bodde i Key West. Utstillingen er åpen hver dag på 513 Truman Avenue. For de som liker Williams stykker er det verdt å besøke Tennessee Williams Theatre (5901 College Road, Key West) som ble oppkalt etter dramatikeren på bakgrunn av at det åpnet i 1980 på samme tid som verdenspremieren på verket Will Mr Merriweather Return From Memphis?

Poetens vei
Den renomerte poesiforfatteren Robert Frost besøkte Key West i 1934, det var her han skrev sine mest kjente dikt The Gift Outright. Han hadde et lengre opphold fra 1945-1960 og bodde da i en liten hytte på 410 Caroline Street. Et av hans favorittsteder var Casa Marina Resort på 1500 Reynolds Street, stedet har vært et av Key Wests mest glamorøse serverdigheter siden 1920-tallet.

Årlige litterære hendelser i Key West
I mars skjer det månedslange fødselsdagsselskapet for Tennessee Williams der man hyller hans liv og arbeid. I løpet av feiringen vil det vises film, samt holdt en mengde poesi- og novellekonkurranser.

Fra 19.-24. juli skjer Hemingwaydagene. Dagene fylles med litterære forelesninger og en populær look-alike konkurranse der vinneren som ligner mest på Hemingway tar hjem førstepremien. Hemingways barnebarn Lorian Hemingway arrangerer i tillegg en egen novellekonkurranse.

I januar 2017 vil Key West feire sin litterære arv med den 35. årlige Key West Literary Seminar, et fire dagers event for litterære fans der de utforsker et nytt tema hvert år.


For mer informasjon om Florida Keys & Key West, besøk: www.fla-keys.com/

LEAVE A RESPONSE