travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

I FOTSPORENE TIL 007

Snart kommer en ny Bond-film. Men kan du ikke vente, kan du reise til Stortbritannia på et Bond-eventyr.

Prøvekjør en Aston Martin

James Bond bruker en lang rekke fremkomstmidler, fra motorsykler til ubåter, men han har et spesielt forhold -® Max Earey 052-2til en viss type: bilen Aston Martin. Den mest berømte Aston Martin-bilen er DB5, men i SPECTRE kjører Bond en elegant DB10. Nå kan du prøve selv i Aston Martin Dynamic Driving Experience, hvor du kan kjøre moderne Aston Martin-biler på ulike baner, blant annet i bakker, i en storby og på motorveien. Kjøreopplevelsene foregår på Aston Martins hovedkontor i Gaydon, Warwickshire, mindre enn to timers kjøretur fra London.

Bare 45 minutters kjøretur fra Aston Martins hovedkontor ligger The Hideaway, en suite på 1600-tallshotellet Dormy House Hotel i Cotswolds-regionen. Dette er det ideelle stedet for et romantisk stevnemøte, ettersom The Hideaway ligger i den ene enden av fløyen, i nærheten av spaet.

Sus over himmelen

I «Moonraker» («Måneraketten») kan du se James Bond (Roger Moore) og astronauten Holly Goodhead fly fra skurken Hajen i en vågal scene der de klarer å fly med hjelp av en line, mens Hajen krasjer i en taubane i spektakulært høy hastighet. Adrenalinsøkere bør begi seg til Cornwall i sørvest-England og prøve Englands lengste løypestreng på Eden Project. Det er 660 meter av ren adrenalin i hastigheter på knappe 100 kilometer i timen samtidig som du svever over et innspillingssted fra en Bond-film. Eden Project fungerte som Gustav Graves diamantgruve i «Die Another Day».

Luksuriøse Driftwood Hotel har en spektakulær plassering på en klippe i nærheten av havet, og dessuten en privat strand. Utsikten er fantastisk, og hotellets restaurant har til og med en Michelin-stjerne. Faktisk kan du be personalet om å stelle i stand til en piknik slik at du kan trekke deg tilbake til stranden uten å bli forstyrret av verken skurker eller M16s hovedkontor.

Utfordre deg selv på en hengebro

James Bond er ikke redd for høyder, og i «A View to a Kill» («Med døden i sikte») kan du se agent 007 (Roger Moore) slåss med Max Zorin på Golden Gate-broen i San Francisco. Begi deg til det ville kystlandskapet Antrim Coast i Nord-Irland for å krysse Carrick-a-Rede, en gyngende hengebro som vil sette nervene dine på prøve. Den 20 meter lange broen strekker seg mellom fastlandet og «Rocky Island» i en høyde på nesten 100 meter. Om du våger å titte ned, kan du se et smaragdgrønt vann blant gamle grotter og berg. Det familievennlige reisemålet vedlikeholdes av National Trust.

Mindre enn 20 minutters bilreise fra Carrick-a-Rede ligger The Bushmills Inn, et tradisjonelt luksushotell på Nord-Irlands vakre Causeway Coast. Bond elsker å prøve lokale drinker når han er ute og reiser, og det kan ikke bli mer lokalt enn dette. Old Bushmills Distillery ligger i nærheten og tilbyr fantastiske omvisninger, selv om whiskyen naturligvis også kan drikkes i The Bushmill Inns koselige bar.

Dykk i et «bunnløst» basseng

Bond elsker hemmelige oppdrag hvor han befinner seg i vann, slik som han gjør i filmer som «Dr. No» og «Thunderball» («Operasjon Tordensky»). 007 ville sikkert ha elsket «Storbritannias mest imponerende klippebasseng» som Daniel Start, forfatteren av «Wild Swimming Coast», har kalt det. Det sies at bassenget er bunnløst, men i virkeligheten er det mellom fire og åtte meter dypt avhengig av tidevannet. Blue Pool i sør-Wales lokker til seg sportsdykkere og spenningssøkere. De naturlig formede avsatsene ligger på ulike nivåer , og du velger selv hvilken du vil hoppe fra.

Ta inn på The Towers, et rom med selvbetjening på vakre Penrice Castle Estate, omtrent ti minutters kjøretur fra Blue Pool. Dette er et romantisk sted å bo på, da det ligger i et gotisk tårn fra 1700-tallet.

Opplev spenning på Themsen

Gjenopplev den uforglemmelige åpningssekvensen fra «The World Is Not Enough», hvor Bond (Pierce Brosnan) jager en morder på Themsen i en høyhastighetsbåt. Scenen, som er den lengste åpningssekvensen i en Bond-film, kulminerer når Bond ruller ned på taket på Millennium Dome (nå kjent som O2). Dra til O2 og klatre opp den berømte kuppelen selv. Up At The O2 er en spennende klatreopplevelse, og når du er trygt oppe, belønnes du med en fantastisk utsikt over London.

Bare åtte minutter fra The O2 med t-banen – eller 25 avslappende minutter på Thames Clipper Boat – ligger Four Seasons Canary Wharf, et luksushotell med utsikt over Themsen og rom som er spredt over ti etasjer. Gå ikke glipp av infinity-bassenget som kan ses i «Skyfall», der Daniel Craigs Bond tar en dukkert under et opphold i «Shanghai», som i virkeligheten er midt i London.

Prøv ferdighetene dine på en berømt golfbane

Til vanlig er det kanskje ikke den mest heseblesende sporten, men da Bond (Sean Connery) spilte golf mot Auric Goldfinger, ble det farlig for 007. Goldfingers caddie Odd Job hadde nemlig en bowlerhatt som kunne halshugge en statue! Golfere bør dra direkte til Skottland, golfens hjemland, for å spille på en av de mange historiske banene der. Det finnes 550 baner å velge mellom. Bruntsfield Links like utenfor Edinburgh ligger i nærheten av golfentusiasten Sean Connerys hjemby, mens Old Course i St Andrews er legendenes bane og Gleneagles sto som arrangør av Ryder Cup i fjor.

Fordyp deg i golfhistorie ved å bo i Gleneagles, hvor det er et femstjernes luksushotell og berømte golfanlegg. Rommene er superflotte med elegant tartaninnredning og koselige peiser, og hotellet har fantastiske barer og restauranter, og det er dessuten et fantastisk spa der. Du kan også spille tennis, kjøre Segway og fiske.

Kampen mellom Bond og Goldfinger fant sted på Stoke Park i Buckinghamshire, hvor scener i «Tomorrow Never Dies» også ble spilt inn!

Klatre opp en klippevegg

Å henge på siden av en klippe kan være en del av jobben til 007, som Bond (Roger Moore) viste i en minneverdig scene ved et fjell i «For Your Eyes Only» («Kun for dine øyne»). I Lake District i nord-vest-England finner du Via Ferrata, hvor du ved hjelp av metallkabler, stiger og broer kan klatre opp og ned på en klippevegg samtidig som du er sikkert festet med kabel og sele. Via Ferrata Classic passer for barn som er 10 år eller eldre, noe som gjør det til en morsom opplevelse for hele familien.

The Lake House er dekadent, luksuriøst og har vakker beliggenhet – med en herlig Bond-følelse. I dette livsstilshotellet finner du seks individuelle suiter, bar, matsal, oppholdsrom, basseng og et spa med utsikt over en vakker privat innsjø som er omgitt av skog.

LEAVE A RESPONSE