travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

HVOR FÅR DU DEN BESTE NYTTÅRSFESTEN?

Har du et ønske om en helt spesiell nyttårsfeiring? Hotelleksperten Hotels.com har samlet et knippe av reisemålene som kan skryte av å ha verdens mest spektakulære nyttårsfeiringer.

nye-sydney2Sydney


Sydney er en av de første byene i verden til å feire det nye året, og er kjent for sine spektakulære fyrverkerier og påkostede fester. I år inviterer byen festglade mennesker til å delta i feiringen ved å lyse opp himmelen med sine smarttelefoner, som en del av den koordinerte rakettoppskytingen som inkluderer over 100 000 pyrotekniske effekter og 25 000 raketter.

Berlin


Nyttårsfeiringen i Berlin er kjent som en av de største utendørsfestene i verden, og tiltrekker over én million reisende hvert år. Festen foregår langs hovedgaten Unter den Linden, og dansegulvet strekker seg hele to kilometer fra Seierssøylen til Brandenburger Tor. DJer, barer, lysshow og matboder sørger for at stemningen holder seg på topp hele natten gjennom.

Dubai

I Dubai finner du verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som med sine 160 etasjer rager 828 meter over bakken. Herfra vil verdens høyeste fyrverkerishow avfyres på nyttårsaften og TV-overføres til to milliarder mennesker verden over. I tillegg til farger og smell på himmelen vil kvelden lyses opp av musikalske gjester som Snoop Lion (tidligere Snoop Dogg), Faithless, Gorillaz og Armand Van Helden.

Moskva

I Russland er nyttårsaften viktigere enn julaften, som faktisk feires den 6. januar.  Skal du følge russisk tradisjon kommer du ikke utenom et glass med vodka eller to til feiringen, slik at stemningen holder seg god hele kvelden. Om du våger deg ut i den russiske vinterkulden vil du kunne oppleve et storslagent fyrverkeri på Den røde plass, men aller best feires nyttårsaften innendørs med gode venner, nedtellingen fra Kreml på TV og allsang av nasjonalsangen. Om det er vodkaen som gjør det vites ikke, men russerne er et gjestfritt folk som garantert vil sørge for en helt spesiell opplevelse inn i det nye året.

New York 


Én million mennesker på Times Square, en 5 tonn tung nedtellingsball og byen som aldri sover – nyttårsfeiringen i New York har en unik tradisjon og en magisk atmosfære.  Siden 1907 har ”the Times Square Ball” vært symptomatisk for nedtellingen til det nye året i USA. Når ballen er på vei nedover den 40 meter høye stangen plassert på toppen av bygningen One Times Square er det bare å gjøre seg klar til spektakulære fyrverkerier og et konfettiregn uten like. Amerikanere er åpne, gjestmilde og trivelige, så ikke vær overrasket om du får gratulasjoner, smil og klemmer fra ukjente denne kvelden. Pass på å være tidlig ute for å sikre deg en god plass, og ikke glem nok klær da kulden i New York biter godt.

En amerikansk tradisjon er å skrive sine ønsker for det nye året på lapper som blir en del av konfettiregnet når klokken slår midnatt. Har du ikke mulighet til fysisk å besøke New York på nyttårsaften, vil du allikevel ha mulighet til å ta del i feiringen. I år kan nemlig alle sende inn sine ønsker via internett og bli en del av konfettiregnet på Times Square.

Las Vegas


Byen midt i Nevada-ørkenen er kjent for sin overdådighet, og nyttårsaften er intet unntak. Årets travleste dag trakk over 320 000 besøkende til Las Vegas i fjor, og i år er det ventet enda fler. Den 6 km lange hovedgata Las Vegas Strip stenges for trafikk og fylles av festglade mennesker i festlige nyttårshatter. Om du planlegger en tur til Vegas er det en fordel å ha fylt lommeboken, enten du skal en tur på kasino eller bare spise et godt måltid. Det høye antallet besøkende i romjulsukene gjør at prisene er noe høyere enn til vanlig, men hvor ellers i verden kan du oppleve fyrverkerier over Eiffeltårnet, Frihetsgudinnen og de venetianske kanaler på samme tid?

LEAVE A RESPONSE