travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

HVEM SLUKKET LYSET?

Nordlys_DSC3701-3Hei, hvem slukket lyset? I Midnattsolens land er det alltid fantastisk lys, men i 2015 alt lys vil forsvinne helt for et par minutter når månen blokkerer solen. Slik starter omtalen av Nord-Norge i Lonely Planets kåring av beste reisemål for 2015, hvor landsdelen havner på 5.plass. I den videre omtale heter det bl.a.:

– Sett av  20 mars, og bestill din billett til denne episke blackout. Det beste stedet å være vitne til denne fantastiske himmelske begivenhet er den frosne villmarken på Svalbard, en øygruppe midt mellom Norge og Nordpolen, hvor isbjørner er flere enn mennesker. Går du glipp av denne solformørkelsen har du en lang ventetid – den neste i Europa vil være i 2026.

Den høye aktiviteten i aurora borealis ser ut til å fortsette i 2015, hvor solvinder i samspill med ladede partikler i jordens magnetfelt gir den opplyste polarhimmelen.

Men det er ikke bare kaldt nord for polarsirkelen. Besøk «party-loving» Tromsø, hjem til verdens nordligste universitet, og opplev noen av byens jazzbarer etter en dag med reinsledekjøring. Bodø, er både utkant og overraskende , med «new wave» Scandi restauranter som Smak og klubber som Dama Di. Nord-Norge er der de ville tingene er på flere måter enn én.

Nord-Norge kommer til å blåse hodet av deg med sine hjerteskjærende vakre landskap av isbreer, fjord og fjell, alle badet i krystallklart lys. Velkommen til en av Europas siste store villmarksområder.

LEAVE A RESPONSE