travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

HOTELLSTJERNENE KOMMER

22.000 europeiske hoteller er stjernemerket. Konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, sa nylig til Hotellmagasinet at det bare er spørsmål om tid før Norge vil innføre stjernemerking av hotellene og viser til Hotelstars Union som står bak stjernemerkingen ellers i Europa. Hotelstars er etablert av den europeiske hotellorganisasjonen HOTREC hvor Thorvaldsen er visepresident og representerer Norge.

Allerede i 2007 var Norsk Hotellklassifisering i gang med arbeidet å få på plass en frivillig stjernemerking av norske hoteller. Siden da har Norsk hotellklassifisering stjernemerket vel 50 hoteller.

– Vi syns det er merkelig at ikke hotellnæringen ønsker et felles nasjonalt klassifiseringssystem. Tidligere var det de største aktørene som var mest negative. De har vært mer opptatt av merkevaren enn klassifisering. Det er veldig uklart hvilke kriterier hotellene legger til grunn som vurdering av sine egne hoteller her til lands. Det holder ikke med hva hotellet mener selv ut fra hvilke tilbakemeldinger gjestene har kommet med på ulike plattformer. Siden vi ikke har et offentlig system, kan hotellene mene hva de vil, og gi seg selv stjerner på booking.com og Google, sier Tore Blikom i Norsk hotellklassifisering.

Morten Christensen i Unike Hoteller har stjermerket Hotell Wassilioff i Stavern hos Norsk hotellklassifisering.

– Jeg er av den klare oppfatning at dette er noe vi bør ha. At de store hotellkjedene klassifiserer seg selv, er ikke bra for gjesten. Med stjernemerking er gjestene klar over hva de har kjøpt.

Du finner stjermerkede hoteller på hotelstars.eu og hotelstars.no