travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

HOTELL BLIR DYRERE

Hotel64sep_02Hotellprisene i Europa har økt kraftig i løpet av de to siste årene og denne måneden ligger gjennomsnittsprisen på 921 kroner for et dobbeltrom på hotell. Dette viser trivagos månedlige hotellprisindeks, tHPI, for november. Sammenlignet med samme måned for to år siden lå gjennomsnittsprisen på 796 kroner, noe som tilsvarer en økning på 16 prosent, og en 7 prosents økning fra gjennomsnittet på 860 kroner i november i fjor.

Blant de 50 storbyene i Europa som er medregnet i statistikken, er det Glasgow som øker mest i pris sammenlignet med fjoråret. Hotellprisene i Glasgow ligger nå på 1006 kroner, en økning på 30 prosent fra i fjor. Også Dublin har blitt dyrere, med en årlig økning på 19% og et snitt på 946 kroner i november. Samme prisstigning ser vi Valencia, som nå ligger på i gjennomsnitt 718 kroner for hotellrom.

Månedlig prisnedgang

En litt hyggeligere nyhet for reisende er at den gjennomsnittlige hotellprisen i Europa har sunket med 10% fra forrige måned. Skal man følge den generelle trenden i Europa, lønner det seg å bestille hotellrom fra november til mars. trivagos reisetipskalender viser også når det lønner seg å bestille hotellrom i enkeltbyer, basert på hotellprisstatistikk fra de siste tre årene i følgende byer: London, Paris, København, Oslo, Stockholm, Berlin, Roma, Venezia, Praha, Madrid, Barcelona, Istanbul, Athen, Budapest, Lisboa,  Dublin, Amsterdam, Brussel, Helsinki, Moskva, Dubrovnik og Warszawa. Drømmer du om en tur til Venezia for eksempel, bør du slå til i nærmeste framtid. Her får du hotellrom til i snitt 1166 kroner i november – en nedgang på hele 42% fra forrige måned.

Bare Sverige blir billigere

Sverige er et av få land som opplever at hotellprisene synker sammenlignet med fjoråret. I snitt har hotellrommene blitt én prosent billigere i Sverige, med et landsgjennomsnitt på 1175 kroner, og Stockholm følger samme trend med lik prisnedgang og et snitt på 1344 kroner. Her til lands ligger snittet i likhet med Stockholm på 1344 kroner for hotellovernatting i november – en økning på 6% fra i fjor, og en økning på 4% fra oktober. Danmark øker hakket mer, med 7% fra fjoråret, men er stadig billigere med hotellpriser til i gjennomsnitt 1149 kroner.

Oslo er dyrest blant de skandinaviske hovedstedene med et snitt på 1403 kroner og 5% økning fra samme tid i fjor, mens København er et mer prisvennlig alternativ med et snitt på 1208 kroner og en 4% årlig prisøkning.

Kilde: trivago.no

LEAVE A RESPONSE