travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

HØSTFERIE TIL HALV PRIS

Nordmenn kan spare store beløp på å ta høstferien i leid feriebolig utenlands, viser en ny oversikt. Stadig flere benytter seg av muligheten.

4778.1772– Utenfor Norge blir det lavsesong i markedet for hytteutleie så snart sommeren er over. Det betyr stort utbud av attraktive feriehus til godt under halv pris, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.

I Spania kan prisen for en uke i ferieleilighet nå ligge 60 prosent lavere enn i sommer. Ferieboliger i Kroatia er ned tilsvarende. Dette er for tiden de mest populære landene utenom Norden blant norske leietakere.

– Stadig flere oppdager sesongrabatten. Hos oss har høstens etterspørsel etter ferieboliger økt med 12 prosent siden i fjor. I de ukene skolene har høstferie er økningen 17 prosent.

Blant de Spania-frelste er Andalucia, Costa del sol, Costa Blanca og Mallorca mest populært. De som leier feriehus i Kroatia velger oftest Dubrovnik, Zadar eller Split.

Norden-kupp

– Tilsvarende høstrabatter på flyreiser kan det riktignok være vanskeligere å finne, men når en familie på fire kan dele en leilighet på feriestedet, blir det trolig mye å spare totalt sett likevel, sier Buen.

Den som virkelig vil gjøre et feriekupp kan velge en utleiehytte innenfor en avstand der man lett kan bruke bil, tog, båt eller buss.

– Slik er det nok mange som tenker. Våre bookinger viser at det mest populære landet i øyeblikket er Danmark. Også her kan man finne attraktive ferieboliger til 60 prosent sesongrabatt.

Her velger de fleste Novasol-kundene nå Hejlsminde, som ikke ligger så langt unna Billund og Legoland, eller Skagen og Ebeltoft.

Glade i Danmark

– Nordmenn er generelt svært glade i å feriere i Danmark. De fleste kommer om sommeren, men mange har oppdaget at landet har masse å by på ellers i året også, sier Vidar Mørch, direktør i VisitDenmark.

Til sammen tilbringer nordmenn om lag 2,4 millioner overnattingsdøgn i Danmark årlig. Barnefamilier utgjør den største gruppen blant dem som kommer for å feriere.

– De som kommer i høstferien vil oppdage at de aller fleste sommerattraksjonene er åpne for besøk fremdeles. Og den gode atmosfæren, maten, shoppingmulighetene og kulturopplevelsene har vi jo året rundt, sier Vidar Mørch.

I gjennomsnitt ferierer nordmenn tre til fire ganger i Danmark i løpet av livet, ifølge tall fra VisitDenmark.

LEAVE A RESPONSE