travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

HJEMSØKT LEGO-OPPLEVELSE

«Ghost – The Haunted House» byr på en nervepirrende og interaktiv LEGO-opplevelse det aldri har vært maken til i LEGOLAND. Spøkelseshuset til 40 millioner er en av nyhetene i 2014 – det største investeringsåret i parkens historie.

ghost_-_the_haunted_house.2fece374-8cf4-434a-9264-fe59c6ee288fDe 800 intense kvadratmeterne er fordelt over to etasjer, og mer enn 140 unike LEGO-modeller er spesialdesignet for å skape en virkelighetstro opplevelse. I det store, «hjemsøkte» herskapshuset kan de besøkende treffe på gjenferd og blant annet være med på den gale professors svevemaskin som sender dem ut i fritt fall. Alt sammen i en LEGO-innpakning som vil fascinere både store og små.

– «Ghost» blir et nytt element i vår etter hvert historiske LEGOREDO Town og tilbyr en helt enestående opplevelse som man ikke finner noe annet sted.  Selv om spøkelseshuset er en klassisk fornøyelsesparkattraksjon, vil «Ghost» desidert heve standarden i forhold til hva man kan se i nordeuropeiske fornøyelsesparker med samme tema, forteller Henrik Höhrmann, direktør i LEGOLAND.

Monstre, den gale professoren og speillabyrinten
Pirrende opplevelser står i kø for de som våger innom dørene til det forlatte huset. Det starter med at et LEGO-vesen anført av Dracula sprer rykter om en gal professor som utfører de villeste eksperimenter i husets kjeller. Når besøkende beveger seg gjennom de lange, mørke gangene, gjør de lurt å følge med på omgivelsene. Her møter man livaktige scener av LEGO, der flere av husets beboere som fjollete mus, uhyggelige varulver og monstre gjemmer seg. Underveis blir gjestene lokket gjennom en 50 kvadratmeter stor speillabyrint, som ender opp i husets kjeller. Her venter den gale professoren, og før gjestene får sett seg om, er de med i et heseblesende sveveeksperiment som foregår i to åtte meter høye drop-tårn, før de til slutt styrter ned mot jorden i fritt fall.

Også husets ytre detaljer vitner om den lyssky aktiviteten som foregår mellom veggene: Huset har mørke yttervegger av tre, flere av vinduene er gjenspikret med store planker, og flaggermusstatuer pryder husets fasade. Med en takrygg på hele 15 meter over bakken er spøkelseshuset parkens nye landemerke og synes fra både nært og fjernt.

Største investeringsår i LEGOLAND noensinne
Den samlede investeringen på nærmere 90 millioner kroner gjør 2014 det største investeringsåret i LEGOLAND Billunds historie. Selve nyheten, «Ghost – The Haunted House», har en samlet verdi på 40 millioner kroner. I tillegg har Hotel LEGOLAND utvidet med enda en temafløy til 30 millioner kroner. I temafløyen er det 24 nye rom i riddertema. De nye rommene øker hotellets kapasitet med 12 prosent til 223 rom totalt.

I år har LEGOLAND dessuten slått opp dørene til en nyrenovert og tematisert overnattingsmulighet – LEGOLAND Holiday Village. Det tidligere FDM Billund Camping og vandrehjemmet LEGOLAND Village har gjennomgått en omfattende renovering og tematisering til en samlet kostnad på 19 millioner kroner.

LEAVE A RESPONSE