travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

HISTORISKE SUITER

Det er noen hotellrom og suiter som finner sin plass i historien, på grunn av hendelsene som finner sted der. Hotels.com har funnet frem til noen av de mest spesielle hotellrommene.

Rom 1742 på Queen Elizabeth Hotel i Montreal er åsted for et av høydepunktene for fans av musikken fra sekstitallet, og spesielt for millioner av Beatles-fans. På dette rommet gjennomførte John Lennon og Yoko Ono sin berømte syv dager lange senge-protest hvor de krevde fred i verden. Ut av vinduet hang et banner hvor det stod «Bed Peace».

I denne suiten, ble sangen «Give Peace a Chance» spilt inn. «John og Yoko”-suiten er dekorert med fotografier av paret fra Life magazine og reserveres nå fra ca. 5000 kroner per natt, inkludert frokost og en kopi av sangen.

Stephen King, en av verdens mest kjente horror-forfattere, ble inspirert i Rom 217 på Stanley Hotel i Colorado til å skrive en av hans største bestselgere, «The Shining», på norsk kjent som “Ondskapens hotell”. Ingen vet akkurat hvilke paranormale opplevelser Stephen King var vitne til på hotellrommet, men resultatet av besøket ble en av verdens skumleste filmer redigert av Stanley Kubrick og med Jack Nicholson i en av hans mest kjente roller.

Ryktene sier at det var lydene av barnas stemmer og piano-soniqueter i hotellets andre etasje som ledet forfatteren inn på de makabre og fryktinngytende tankene som førte ham til å skrive sitt berømte verk. Hvis du tør kan du tilbringe en natt på hotellet fra 1200 kroner.

Hotel Adlon Kempinski i Berlin er vurdert som et 5 stjerners Superior hotell av Hotelstars Union.

Brandenburg Gate Suiten på Hotel Adlon Kempinski i Berlin, er stedet hvor Michael Jackson utviste ekstremt dårlig dømmekraft i forhold til barneomsorg. Dette historiske hotellet er vurdert som et 5 stjerners Superior hotell av Hotelstars Union.

Da Michael Jackson besøkte dette hotellet holdt han sønnen utenfor rekkverket på balkongen for å vise ham frem til den hylende fansen. Sønnen, som da bare var et par måneder gammel holdt på å glippe ut av superstjernens hender og falle flere meter rett ned i asfalten. Bildene fra denne hendelsen er fortsatt etset inn i hukommelsen til mange. Etter Jacksons død er mange fans desperate etter å få tak i en av hans hansker, lue eller andre memorabilia. Så dersom man er en stor Jackson-fan kan man tilbringe en natt i den luksuriøse suiten der kongen av pop hadde sin mest skandaløse overnatting. Regn med å betale minimum 1900 kroner per natt.

LEAVE A RESPONSE