travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

HISTORIEN LEVER PÅ RAFTEVOLD`s

IMG_00000014Tradisjonsrike BEST WESTERN Raftevold`s Hotel ligger vakkert til ved Hornindalsvaten, Europas dypeste innsjø (514m). Hotellet er i år klassifisert av Norsk Hotellklassifisering og tildelt 4 stjerner.

Hotellet har 44 nyrenoverte gjesterom i trendy retro stil kombinert med det beste av dagens komfort som LED TV og gratis WiFi. Hotellet byr på gode konferansefasiliteter og friste med deilig hjemmelaget mat helt fra bunn av.

Det er korte avstander til Geirangerfjord, Briksdal, Ørsta, Volda, Nordfjordeid og Ålesund.

I snart 150 år har Raftevolds Hotel væte et landemerke og en viktig arbeidsplass i kommunesenteret Grodås. Raftevolds Hotel ble grunnlagt av Ola M. Raftevold i 1867. Hotellet har vært drevet av samme slekten helt siden starten.

Grunnleggeren Ola Martinus Olson Raftevold drev både hotell, skysstasjon og landhandel. Denne kombinasjonen var svært vanlig for mange hotelleiere frå slutten av 1800-tallet og langt opp til vår tid. Således finner vi kombinasjonen hotell og handel hos Lindstrøm i Lærdal, Kvikne i Balestrand og på Hjelle i Oppstryn. Ola M. O. Raftevold startet hotelldriften i det små: Han kjøpte et gammelt naust på Grodåssanden og startet handel. Året etter kjøpte han nabonaustet der det var tingstove i første etasje og overnattingsrom på loftet. Slik ble det to gjestesenger. I tillegg til aktiviteten på Grodåssanden drev Ola M.O. Raftevold også odelsgården lengre inne i dalen.

I 1908 overtok sønnen Ola O. Raftevold. Han tok over både hotellet og gården i 1908, med faren som gårdsbestyrer. I tillegg til å drive hotellet, var Ola O. Raftevold i 33 år også organist i Hornindal kyrkje.

Tredje generasjon i hotelledelsen var Ola O. Raftevold jr. som kom med i hotelldrifta frå 1937. Datteren Anne Raftevold ble med mannen Jens Edvard Jensen fjerde og siste generasjonen i familien til å drive hotellet. De tok over i 1975. I 2011 solgte de Raftevolds Hotel til Petra Wieth og Jens Brokmann.

LEAVE A RESPONSE