travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

HET FESTIVALSOMMER

Roger Waters
Roger Waters

Tvers over grensen finnes lange festivaltradisjoner som tiltrekker seg både store internasjonale artister og lokale talenter. Og du må  ikke reise langt for bl.a. å møte Roger Waters fra Pink Floyd som i år vil være å finne i Gøteborg.

Utvalget er noe for et hvert øre, og i år vil arrangørene lokke nordmenn med alt fra pop, dance og rock til jazz, opera, blues og turnerende festivaler. Nyt melodiøse toner fra First Aid Kit, del natten med danseløvene og Swedish House Mafia eller la rockefoten tromme løs i takt med tonene til Pink Floyd.

Gjør deg klar for en sommer med herlige toner for enhver smak. Her er noen av festivalene:

 

Trästockfestivalen

Trästockfestivalen er den største gratisfestivalen i Sverige, og de lommebokvennlige dagene tiltrekker seg et bredt publikum og artister. Gjennom tre dager serveres besøkende levende musikk, forestillinger, lokalprodusert mat og andre herligheter i naturskjønne Nordanå i Skellefteå, nord i Sverige – omtrent fem timer med bil fra den norske grensen. Rundt 100 lokale og internasjonale artister har tidligere år spredd god stemning. Årets Trästockfestival kan lokke med artister som Chords, Helt Off, Rolf Wikström samt Systraskap og Beatrice Eli.

Nordanå, 18. – 20. juli

 

Kulturkalaset

Roger Waters opera, Ça Ira, sammen med Gøteborgs symfoniorkester innleder årets utgave av Kulturkalaset. Festivalen utspiller seg i Gøteborg og omegn, og er en årlig byfestival med om lag 1000 programpunkter, noe for enhver smak. Det beste av alt er at den er gratis. Roger Waters, den legendariske frontfiguren i Pink Floyd på 70-tallet, plasserer to musikalske fotavtrykk i Gøteborg i august. Det første er hans operaoppsetning og 17. august vil han dessuten fremføre Pink Floyds slager ”The Wall” på Ullevi. Festivalen er også en fest for barna – i Trädgårdsföreningen vil det være aktiviteter og forestillinger for de yngre gjestene.

Gøteborg, 13. – 18. august

LEAVE A RESPONSE