travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

HELLAS´ BESTE STRENDER

[cleeng_content id=»538283954″ description=»For å lese mer, må du betale en liten leseravgift.» price=»0.99″]Det bugner av vakre badestrender og det store mangfoldet er imponerende. I Hellas finner du nemlig hele spekteret fra sorte lavastrender til kritthvite karibiske strender, strender med mye vind eller uten vind, grovkornet eller finkornet sand, runde stener eller lavasand. Enkelte øyer er også i en egen kategori. Lille Skiathos, kjent fra musikalen Mamma Mia, kan skilte med hele 70 strender.

– Det er ikke så rart vi nordmenn er så glade i Hellas når variasjonen er så stor, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo. – I Hellas kan du alltid velge mellom øde strender du har for deg selv eller strender med et stort tilbud av vannsport, kafeer og restauranter. Da sier det seg selv at det ikke er så lett å avgjøre hvilke strender som er best. Vi ønsket derfor å la våre gjester kåre sine favoritter gjennom en undersøkelse på vår Facebookside .

Her er i følge Apollos gjester Hellas´ beste strender:

1. Smugglers Wreck på Zakynthos

2. Elafonissi på Kreta

3. Myrtos beach på Kefalonia

4. Plaka Beach på Naxos

5. Porto Katsiki på Lefkas

Zakynthos, Kefalonia og Lefkas byr på lange, hvite strendene og et turkisblått hav. På folkemunne kalles gjerne disse områdene for ”Karibia i Hellas”. Her finner du vinneren Smugglers Wreck, nærmere bestemt på øya Zakynthos. Den kritthvite stranden er vakkert rammet inn av klipper og store grotter.

– Jeg kan godt skjønne at dette ble vinneren, sier Begby, dette er en idyll nesten uten sidestykke. Det samme gjelder andreplassen som gikk til stranden Elafonissi på Kreta. En vakker lagunelignende strand kjent som ”Maldivene på Kreta”. Også femteplassen Porto Katsiki er en favoritt og er kjent som en av de ti vakreste strendene i Hellas.

Ifølge Begby er disse områdene er perfekte reisemål for de som ikke kan eller vil reise halve jorden rundt, men samtidig ønsker å oppleve et lite ferieparadis.

På fjerdeplass finner vi feriefavoritten Plaka Beach på øya Naxos som består av finkornet sand og marmorgrus og har et nydelig, krystallklart vann.

– Naxos har dessuten all den greske idyll vi drømmer om; Små, hvite hus med blå dører, smale smug med små butikker og mange koselige tavernaer med rutete duker. Strendene på Naxos er også veldig populære blant barnefamiliene, kan Begby fortelle.

Strender av ypperste kvalitet

Blå Flagg er en internasjonal miljøutmerkelse for marinaer og strender. Det er hele 394 Blå flagg strender i Hellas, i Europa er det bare Spania som har flere. Blått flagg deles ut til strender og marinaer som oppfyller ett antall kriterier som handler om vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. En gresk strand er med andre ord et trygt valg.[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE