travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

HEDER TIL TRYSIL

Bike Solutions og Trysil Bike Arena har fått internasjonal pris fra Cluster Montagne Awards. Prisen deles ut annenhvert år og hedrer selskaper for innovasjon og utvikling av fjelldestinasjoner og skiområder. Bike Solutions og Trysil Bike Arena har fått den internasjonale prisen og Yannick Menneron, leder av Bike Solutions, mottok prisen på messen Cluster Montagne.

Messen er den nest største av sitt slag i Europa, og samler over 300 fjelldestinasjoner i Grenoble. Anders Wassgren, prosjektleder for Idrettsopplevelser i Destinasjon Trysil, var tilstede og fortalte forsamlingen om Trysil utvikling og erfaringer med Trysil Bike Arena.

– Dette var i konkurranse med flere andre store internasjonale prosjekter, forteller Anders Wassgren.- Det viser at prosjektet har blitt lagt merke til og i tillegg at vi jobber sammen med designere verdenstoppen.

Utviklingen av Trysil Bike Arena startet i 2014. I løpet av 2015 ble det åpnet 13 km med nybygd sti i Gullia i tillegg til kartlegging av over 100 km eksisterende stier og etablering av ferdighetsbane, pumptrack, sykkelleie og sykkelkurs. Byggingen av en flytsti fra Fjellekspressen ned til Turistsenteret via Knettsetra startet høsten 2015 og vil ferdigstilles sommeren 2016. I tillegg planlegges det videre for ytterligere utvikling.

– Det er utrolig artig at stisykkelprosjektet vårt legges merke til internasjonalt, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Dette er et stort samarbeidsprosjekt, og det er takket være vilje fra mange parter i Trysil og Hedmark at vi har fått til dette spleiselaget og kan realisere stisykkelsatsningen. Den vil bety mye for mange i Trysil og vår region.

– Sommeren som kommer blir spennende, både med tanke på videre utvikling av sykkelstiene og med tanke på hvor mange som vil besøke oss for å teste de ut. Til helga avslutter vi en strålende vintersesong og har begynt å glede oss til sommer og sykkel.

LEAVE A RESPONSE