travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

GRØNNE GØTEBORG

Göteborg er en utmerket destinasjon for økobevisste nordmenn og byens hoteller, restauranter, arrangementer og butikker kombinerer høy kvalitet med miljøbevissthet. Den kompakte bykjernen sørger for at hele byens tilbud er innen gåavstand, så her kan alle og enhver ta sine første steg for å redusere sine karbonfotavtrykk. De som ønsker seg en spontantur til grønne Göteborg i høst kan finne noen nyttige tips til opplevelser som kan nytes med god samvittighet nedenfor.

 Shopping med god samvittighet

Shoppingmekkaet Göteborg er en naturlig destinasjon for de som er ute etter organiske produkter som utvikles med fokus på bærekraftig utvikling. Størst tetthet av økologiske butikker, samt second hand og vintage finner man i bydelen Linné, hvor også de mindre sidegatene med sine små og uavhengige butikkonsepter er vel verdt å ta i nærmere øyesyn. Ivrige vindusshoppere og de som er ute etter å gjøre noen gode bruktkupp vil oppleve at Göteborg er hjemsted for originalitet og unike funn.

Emma och Malena

I den sjarmerende lille designbutikken innredet som en leilighet fra 1920-tallet finner man en skattekiste av unike smykker og klær. Utover håndplukkede merker fra Sverige og Norden har Emma och Malena også sine egne kleskolleksjoner, med plagg tilvirket på utvalgte fabrikker i Sverige, Litauen og Portugal. Kolleksjonene kan beskrives som tidløse og maritime, med inspirasjon fra 50-tallet og vestkystens fiskere. Ta en titt i deres sjarmerende lokaler, og få med deg kvalitet og en holdbar tankegang på kjøpet. Blant merkene finner du klær og smykker fra Becksöndergaard, Ganni, Custommade og Ljung med flere.

Ragtime

Ragtime finner vintage-entusiasten det mest originale utvalg secondhand kombinert med håndplukkede varer fra merker som American Vintage, One Teaspoon og Le Temps des Cerises. De dedikerte ansatte vil guide deg gjennom den gamle og den nye verden, og hjelper besøkende med å finne den rette kombinasjonen som passer deres stil. Den populære vintagebutikken kan også skilte med en egen blogg, der nyhetene annonseres etter hvert som de kommer inn. De mest ivrige kan dermed være tidlig ute for å sikre seg godbitene. Ragtime har en egen herrebutikk i tillegg til jentenes Miss Ragtime.

Myrorna

Second hand butikken Myrorna er Sveriges svar på Fretex og et sant shoppingeldorado over fire etasjer ved Järntorget sentralt i Göteborg. Her kan man dykke inn i et hav av klær, interiørartikler og bøker og virkelig glemme tiden. Om man er ute etter prisvennlige alternativer, eller noe som virkelig skiller seg ut, skal Myrorna by på noe for de aller fleste. Ikke gå glipp av den øverste etasjen hvor du finner alle godbitene!

Duns

Duns ble grunnlagt av Christin Kers og Andreas Claeson i 2006 med et mål for øyet: å selge morsomme, fargerike barneklær som er økologiske, unike og unisex. I begynnelsen tok de inn barneklær fra USA, Japan og Danmark, men deres eget design ble en stor suksess i 2007 etter å ha utviklet en body med reddiker. Dermed ble Duns Sweden etablert og finnes nå i 300 butikker verden over. Bomullen som brukes i klærne er hundre prosent økologisk og de fargesterke plaggene produseres med helt giftfrie farger. Duns beviser at organisk og fairtrade er alt annet enn grått og kjedelig.

Grønne matopplevelser

Moderne matkunst med røtter i svenske tradisjoner, som lar seg kombinere med nye smaker og ideer fra hele verden, ligger til grunn for juryens avgjørelse om å utnevne Göteborg til Sveriges mathovedstad 2012. Nærreiste råvarer, sesongbaserte menyer og et fokus på økologisk tilvirking i alle ledd er gjennomgående for byens matopplevelser. De som vil spise grønt kan velge fra øverste hylle, og friste smaksløkene med alt fra økogourmet til økologiske bakervarer og små matutsalg.

Wasa Allé

Besøkende som er ute etter en restaurant i kategorien økogourmet som ikke koster skjorta, bør rette blikket mot Wasa Allé. Her finner de mer miljøbevisste blant oss svensk økogourmet med årstidsbaserte menyer, nærproduserte råvarer samt bærekraftig fisket fisk og skalldyr. I glasset kan man velge blant en unik vinliste med økologisk og biodynamisk tilvirkede viner som setter spissen på den grønne matopplevelsen.

Fram

Da Fram ble grunnlagt i 1984 var det basert på prinsipper om et kundekooperativ. I dag drives den lille butikken av sine ansatte. Til tross for at organiske matvarer nå er tilgjengelig i de fleste supermarkeder er det alltid fullt hus hos Fram. Den tradisjonelle butikken har klart å bevare den genuine stemningen, som trolig også er en stor del av suksessen. Dette er stedet å dra for å finne et bredt utvalgt økologiske produkter du ikke kan finne noen andre steder.

Da Matteo

Det økologiske bakeriet Da Matteo Panetteria åpnet for første gang dørene bare for noen få år siden, men har allerede tiltrukket seg byens hippeste klientell. Tankegangen bak Da Matteo er at bakeriet skal være selvforsørgende, med kontrollert handel der de fleste varer er økologiske. Dette resulterer i at de brenner kaffen selv og er selvforsørgende hva gjelder brød og søtsaker. Surdeigsbrødet deres, som tilvirkes med de beste råvarene og stekes i steinovn, er prisvinnende og sikrer Da Matteo som en sann favoritt blant Göteborgere. Bakeriet går over i kafeen, hvor kundene kan nyte ferske bakervarer i et autentisk miljø.

LEAVE A RESPONSE