travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

GRØNN TURISME BLOMSTRER I PERU

peruPeru er blitt et av Sør-Amerikas bestselgende destinasjoner . Og det er ikke rart, for Peru er det landet som har alt – attraksjoner i verdensklasse , vakre kolonibyer , Andesfjellene, regnskoger, og en blomstrende gastronomi . Populariteten kommer med en utfordring : – å beholde sin skjønnhet inntakt , selv med et økende antall turister . Heldigvis gjør Peru mye for å opprettholde sine attraksjoner. Så mye at det har blitt nominert til «verdens grønneste destinasjon » på årets World Travel Awards. Over hele landet går lokalsamfunn sammen med privat tilbydere for å tilby turister bærekraftige natur-og kulturopplevelser.

Autentisk eventyr i regnskogen
Tambopata National Reserve i det sørøstlige Peru er en av de mest tilgjengelige områdene i den peruanske regnskogen Amazonas . Den nesten 250 000 mål store området består av tett jungel med opptil 30 meter høye trær. Dyrelivet er en av de mest varierte med hundrevis av fuglearter og store bestander av eksotiske dyr som jaguar, tapir og papegøyer .

Tambopata er hjemstedet til Ese Eja-stammen, som har bodd i området i århundrer , og kjenner hvert hjørne av reservatet. Stammen samarbeider med private selskaper om å tilby bærekraftige turer og overnatting i regnskogen. De tilbyr blant annet fototurer, familieturer, fugletitting og til og med yoga retreats .

Å bo hos en lokal familie på Lake Titicaca
Et besøk til de små øyene Amantani og Taquile på Lake Titicaca er som å reise tilbake i tid. Det er ingen biler på øyene, og innbyggerne bruker fortsatt tradisjonelle håndsydde dresser. De fleste lokale dyrker jorda, og mange familier supplerer inntekten ved å tilby overnatting for turister. Et opphold hos en lokal familie gir et unikt innblikk i hverdagen i nesten 4000 meter høyde. Gjestene inviteres til å hjelpe familien med å forberede kveldens måltid over åpen ild og ta del i tradisjonelle danser. Uten gatelys og trafikkstøy er stjernekikking på sjøen en virkelig magisk opplevelse .

Bli en lamagjeter for en dag
Den helllige dal i sørlige Peru er kjent for attraksjoner som Machu Picchu og Cusco. Her har flere lokale bedrifter og lokalsamfunn kommet sammen for å tilby unike turer som gir turister muligheten til å oppleve det en turist vanligvis ikke ser, samtidig som den støtter lokalsamfunnet . Man kan for eksempel være med på en 7 – timers fottur ledsaget av en lokal lamagjeter, lære å veve i tradisjonell stil og tilbringe en dag som en potetbonde i Andesfjellene.

For mer informasjon om Peru, se www.peru.travel/en-us

LEAVE A RESPONSE