travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

GOTLAND PÅ TOPPEN

Lonely Planet er en av verdens mest anerkjente reiseguider, og i årets kåring av Best in Europe 2017, kommer den svenske perlen Gotland på en imponerende andreplass.

– Dette kommer ikke som en overraskelse på oss som jobber med vakre Gotland og alt området har å by på, men det er selvfølgelig helt fantastisk at en stor reiseguide som Lonely Planet løfter frem regionen, sier Thomas Johansson, daglig leder i Visit Sweden i Norge.

Skryter av landskap og historie

Lonely Planet beskriver Visby Gotland som «den gamle øya i Østersjøen», med fantastisk natur, rolige strender og en imponerende samling av historiske steder. Verdensarvbyen Visby anbefales for sin rikdom av historiske attraksjoner og restauranter. Johansson er glad for at flere nå får muligheten til å bli kjent med Gotland.

– Vi og turistnæringen på Gotland har i mange år jobbet for å tilrettelegge for flere internasjonale gjester og ikke minst en utvidet sesong. Denne kåringen understreker at de målene som er satt for Gotland er helt riktige, sier han.

Presseansvarlig i Inspiration Gotland, Lena Thorn, er helt enig.

– De siste årene har vi sett en økning av utenlandske gjester som besøker Gotland, ikke minst i langhelger. Disse gjestene kommer året rundt, noe som er et utmerket tilskudd til sommerturismen, sier hun.

Ditt nærmeste «Syden-land»

Nordmennene har for lengst lagt sin elsk på strendene og det behagelige klimaet i området som av mange kalles «Skandinavias Syden». Store matopplevelser, sand mellom tærne og en smak av deilig hippieliv med surfing på stranden er bare noe av det som venter når man setter føttene på Gotland. Fra den 24. juni åpner SAS en ny sommerrute mellom Oslo og Visby på Gotland, og det legges dermed til rette for at stadig flere nordmenn skal få gleden av å bli kjent med området.

LEAVE A RESPONSE