GOD SESONGSTART

0
2032

nf0qhnfkgkd0dydnqglkTrysil og Hemsedal er i særklasse Norges to mest populære skisteder, og fryder seg over endelig å være i gang med vintersesongen.

Daglig leder, Andreas Smith Erichsen, i SkiStar Hemsedal, forteller om 70 centimeter natursnø, bra med kunstsnø og nesten perfekte forhold på fjellet.
- Sesongåpningen var fantastisk, med ti heiser i drift og åtte åpne bakker. Lørdag og søndag hadde vi til sammen 4.500 gjester i anlegget – og det er rekordbra. Snøproduksjonen har gått med full styrke i lengre tid, nå holder vi på å klargjøre flere heiser og bakker fram mot helga, sier han fornøyd.

I Trysil er de også veldig fornøyd med sesongstarten. Driftssjef, Jan Linstad, i SkiStar Trysil, forteller at 2.000 gjester tok turen, og at forholdene i bakken var bra.
- Nå er det kommende helg som har fokus. Og lørdag åpner Toppekspressen på Trysil Høyfjellssenter, vi vil da ha fem åpne heiser og ti bakker. To av dem er ekspressheiser, sier Linstad.

I Hemsedal håper de å kunne åpne den nye sentrumsløypa til helga. En utrolig lang og fin bakke som går fra toppen av fjellet og helt ned til Hemsedal sentrum. I tillegg er det DN Skitest Weekend, for alle som har lyst til å teste sesongens ski- og brettnyheter, og Bergans Junior Park Attack for de yngre parkkjørerne.  Afterski-sesongen er i gang og Smith-Erichsen forventer nok ei bra helg.

– Lørdag har Hemsedal 13 åpne heiser og 14 klargjorte bakker. Snøforholdene er bra, alt ligger til rette for mange gode skiopplevelser og fornøyde gjester til helga også, sier han smilende.