travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

GOD MAT VIKTIGST

reiseskemotoren_momondo_h.87eafdff-3803-4547-b436-8cbba4122dc3-main_image_emailDeilig strandliv og mye å se på, sa du? Glem det! Det er mat som gjelder når nordmenn er på tur. Syv av ti oppgir god mat som mest avgjørende for en vellykket ferie.

Er maten god, er ferien god. Reisesøkemotoren momondo har kartlagt nordmenns reisevaner i en ny internasjonal undersøkelse. 74 prosent oppgir at god mat er det viktigste for at ferieturen blir bra. Med det slår matglade nordmenn alle de 11 andre landene i undersøkelsen.

– I ferien gjør nordmenn opp for et hektisk arbeids- og hverdagsliv ved å kose seg ekstra sammen. Man vet jo også at prisnivået kan gjøre at nordmenn spiser mindre ute i hverdagen enn andre. Da blir mat en ekstra stor hyggefaktor når man er på utenlandsferie, sier Julie Pedersen, pressesjef i momondo.

Blant andre land som er med i undersøkelsen er Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og USA.

Syv av ti nordmenn oppgir restaurantbesøk som yndlingsaktivitet på ferien. Det å spise ute, utkonkurrerer dermed både strandliv, sightseeing, shopping og festing, uavhengig av om familie, partner eller venner er reisefølge.

Med det er nordmenn på topp også her i momondos undersøkelse, etterfulgt av svensker og dansker.

Helst sammen med andre
Blant svensker og dansker oppgir seks av ti restaurantbesøk som favoritt når de reiser med partner. Med 74 prosent hver, er både Ola og Kari Nordmann enige om restaurantbesøk som foretrukken aktivitet. Reiser de alene, er de imidlertid mer opptatt av å gå på lokale markeder eller besøke museer og andre kulturelle attraksjoner.

– Dette bekrefter hvor viktig det sosiale rundt et måltid er. En travel hverdag gjør nok i tillegg at de romantiske måltidene legges til ferien sammen med de andre gode opplevelsene. Når man er alene ligger kanskje kosen mer i å oppleve så mye som mulig, selv om maten også er viktig her, sier Pedersen.

Gode avslappingsmuligheter kommer på andreplass i nordmenns rangering av suksessfaktorer ved ferien.

LEAVE A RESPONSE